DOLAR

32,5733

0.13%
EURO

34,9691

-0.19%
ALTIN(gr)

2.441,01

0,24%
BİST 100

%
Müjde! Elektrik Faturalarını Düşürecek O Kesintiler, TBMM’ye Sunuldu!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Müjde! Elektrik Faturalarını Düşürecek O Kesintiler, TBMM’ye Sunuldu!

Müjde! Elektrik Faturalarını Düşürecek O Kesintiler, TBMM’ye Sunuldu!

Alınan bir son dakika haberine göre elektrik faturalarında enerji fonu ile TRT Payı kesintilerinin kaldırılması ile alakalı kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Müjde! Elektrik Faturalarını Düşürecek O Kesintiler, TBMM’ye Sunuldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjde olarak açıkladığı elektrik faturalarında enerji fonu ile TRT Payı kesintilerinin kaldırılması ile alakalı kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu. Böylelikle kanun teklifi, vatandaşı 3 milyar TL’lik bir yükten kurtaracak.

Ak Parti Milletvekilleri, elektrik faturalarındaki bileşenlerin (TRT Payı ile enerji fonu) azaltılması başta olmak üzere tüketici üzerindeki finansal hafifletilmesini de bünyesine katan kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına sundu.

Vatandaşın Sırtından 3 Milyar TL’lik Yük İndirilecek

AK Parti milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına sundukları kanun teklifi ile elektrik enerjisi satışı uygulaması üzerinde şimdiye kadar alınmakta olan TRT Payı ile enerji fonu kesintileri de böylelikle kaldırılacak. Teklif, vatandaşı 3 milyar TL’lik bir yükten kurtaracak.

Enerji Fonu İle TRT Payı Şimdiye Kadar Tartışma Konusu Oluyordu

Şimdiye kadar başta TRT payı olmak üzere enerji fonu, elektrik faturalarına sürekli yansıyordu. Vatandaş, ‘Biz neden TRT payını elektrik faturası içerisinde ödeyelim ki? Sorusunu soruyordu. Ancak son zamanlarda yapılan çalışmalarla beraber artık müjdeyi Erdoğan’ın da vermesi ile beraber vatandaş bu yükten kurtulacak.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Vermişti

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında bazı değerlendirmelerde bulunmuştu:

“Küresel düzeydeki yükselişe rağmen bu yıl elektriği, maliyetinin neredeyse yarısı düzeyinde bir fatura ile vatandaşlarımıza vererek 17 milyar liralık bir sübvansiyon yaptık. Böylece sadece 2021 yılı için vatandaşlarımızın cebinden toplamda 127 milyar liralık ilave bir meblağın çıkmasını önledik. Bir başka ifade ile her vatandaşımıza yıllık 1500 liranın üzerinde bir enerji desteği vermiş olduk. Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki, burası da çok önemli, altını özellikle çiziyorum, TRT Payı ile enerji fonu kesintilerinin de kağıt ayrılma kararı aldık”

İfadelerini kullanmıştı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP