DOLAR

32,5720

0.06%
EURO

35,0367

0.51%
ALTIN(gr)

2.426,55

0,16%
BİST 100

%
  • Finans 365
  • Borsa
  • Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı, Cezaların 5 Katına Çıktığını Duyurdu!

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı, Cezaların 5 Katına Çıktığını Duyurdu!

SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, piyasa bozucu eylemler ile sosyal medya üzerinden piyasayı manipüle etmeye çalışan kişilerin sayısında son zamanlarda artış olduğunu gözlemlediklerini açıkladı ve ekledi:

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Bu işlemlere yönelik, 2018 ile 2019 senelerinde Sermaye Piyasası Kurumu tarafından verilen toplam para cezası tutarı 49 milyon TL iken, bu rakam; 2020 ile 2021 senelerindeki toplam para cezası tutarı ise 5 katını aşarak 265 milyon TL olmuştur”

Dedi.

 SPK başkanı, Türkiye sermaye piyasaları birliği tarafından bu sene 5’incisi organize edilen Türkiye sermaye piyasaları kongresindeki yapmış olduğu konuşmada, sermaye piyasalarının son zamanlarda önemli bir ivme kazandığını, uzun senelerdir hedeflemiş oldukları ve çaba harcadıkları bir rotada gelişim gösterdiğini açıkladı.

 

 Uzun senelerdir 11 milyon TL civarında seyretmekte olan yatırımcı sayısının 2,4 milyona çıktığını açıklayan Taşkesenlioğlu,

“Tarihimizin en yüksek halka arz sayısına ulaşılması ve geçtiğimiz dönemde 10 milyar TL nin altında kalan günlük ortalama işlem hacimlerinde, 30 milyar TL’nin üstüne çıkılması gibi birçok gösterge, Türkiye sermaye piyasalarının seviye atlattığını göstermektedir.”

Dedi.

 SPK başkanı Taşkesenlioğlu, son 2 yıl içerisinde totalde yatırımcı sayısının iki katına kadar çıktığını ve 20 ile 34 yaş aralığındaki genç yatırımcı grubu sayısının 4 katının üzerine çıkarak 690 bine çıktığını açıkladı. Sayıların, sermaye piyasasına olan ilgisinin merkezinde pay senetleri başta olmak üzere ilk defa tanışan genç yaştaki tasarruf sahiplerinin olduğunu gösterdiğini dile getiren Taşkesenlioğlu, bunun böyle olmasının gelecek açısından umut verici olduğunu söyledi.

 SPK Başkanı Taşkesenlioğlu, Şunları Kaydetti:

 

”Tasarruf sahiplerinin güvenli bir ortamda yatırım yapabilmeleri için gözetim ve denetim faaliyetlerini süreklilik esasıyla yerine getiriyoruz. Sayısı ve işlem hacmi yerindeki artışla beraber ve dijital mecraların gelişmesi ile beraber özellikle sosyal medya üzerinden piyasayı manipüle etme girişimlerinin arttığını gözlemliyoruz. Sermaye Piyasası Kurulu olarak, piyasa bozucu eylemlerdeki artışa karşı bizde artan gözetim ve denetim faaliyetlerimizde karşılık veriyoruz. Bu işlemlere yönelik, 2018 ile 2019 senelerinde kurul tarafından verilen toplam para cezası tutarı 49 milyon TL iken, 2020 ile 2021 senelerindeki toplam para cezası tutarı 5 katını aşağı 265 milyon TL olmuştur. “

Dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP