DOLAR

32,5910

0.11%
EURO

35,0220

0.42%
ALTIN(gr)

2.418,04

-0,20%
BİST 100

%
Ekonomistler, Türkiye Ekonomisi Öngörülerini Paylaşarak Uyarıyor: 3. Kur Krizi Yaşanabilir!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ekonomistler, Türkiye Ekonomisi Öngörülerini Paylaşarak Uyarıyor: 3. Kur Krizi Yaşanabilir!

Ekonomistler, Türkiye Ekonomisi Öngörülerini Paylaşarak Uyarıyor: 3. Kur Krizi Yaşanabilir!

Doların 10.26 seviyesini aşarak rekor tazelemesinin sonrasında çeyrek altının fiyatı ise ilk defa bin TL'yi aştı. Çeyrek altın fiyatı, 1017 TL'den satışa sunulunca ekonomistler, Türk lirasındaki değer kaybı açısından çok çarpıcı açıklamalarda bulunarak çeşitli uyarılarda bulunuyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Ekonomistler, Türkiye Ekonomisi Öngörülerini Paylaşarak Uyarıyor: 3. Kur Krizi Yaşanabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kuru bugün 10,25’i aştı ve yeni bir rekora imza attı. Çeyrek altının fiyatı ise yeni bir rekora imza attı ve ilk defa çeyrek altın bin TL’nin üzerine çıkarak 4’lü haneyi gördü. Gram altının fiyatı ise 617 TL’den satışa sunuluyor. Türk lirasının bugünkü değer kaybı, yabancı ve yerli ekonomistlerin ana gündem maddesini oluşturuyordu. Eski Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Baş ekonomisti Hakan Kara, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda,

“Döviz kuru ile enflasyonu raydan çıkarak sonra vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz demenin hiçbir anlamı yok “

Dedi.

Baş ekonomist Hakan Kara, bu durumu Aynen ‘Kamyonla vatandaşın üzerinden geçip sonra tedavi masrafını biz karşılarız’ demeye benzetti.

 Dikkat! Türkiye’de 3. Kur Krizi Yaşanabilir

 Bir başka ekonomist Erik Meyersson,Türkiye’de çok ciddi bir politika değişikliği algısının görülmemesi halinde 2018 tarihinden itibaren 3. bir kur krizinin meydana gelebileceği uyarısında bulundu.

 Bluebay varlık yönetiminden Tim Ash, bu paylaşıma atıfta bulunarak:

“Katılmamak çok zor. Bu yıl hali hazırda %25 devalüasyon yaşandı, bunun sonu ne olacak? Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın bu gidişatı durdurmak için elinde hangi araçlar var? “

Diye sordu.

 Yerli Ve Milli Devalüasyon!

Prof. Veysel Ulusoy ise ‘Bu yerli ve milli bir devalüasyondur’ dedi.

OMG Capital Advisors’tan Murat Gülkan:

“Enflasyonu boşlayarak düşük faizde ısrar etmek halkın büyük çoğunluğu için ekonomik yıkıma yol açtığı gibi siyasi açıdan da tarihe geçecek bir ‘kendi kalesine gol’ olmaya doğru gidiyor”

dedi.

 Ekonomist Uğur Gürses ise Türk lirasının serbest düşüşe bırakıldığını ve Türkiye’nin yoksulluk tüneline girdiğini dile getirerek;

“Bir ülke parası bu kadar mı sahipsiz kalır? “

Dedi.

 Ekonomist Yalçın Karatepe ise kur piyasasında rekor, zirve gibi sözcükleri çok manasız kılan bir yükseliş olduğunu dile getirdi.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP