Daha önce ‘Dolar Paraşütsüz Düşecek’ Diyen Necmettin Batırel, Bakın Şimdi Ne Dedi?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Daha önce ‘Dolar Paraşütsüz Düşecek’ Diyen Necmettin Batırel, Bakın Şimdi Ne Dedi?

Daha önce ‘Dolar Paraşütsüz Düşecek’ Diyen Necmettin Batırel, Bakın Şimdi Ne Dedi?

Necmettin Batırel, daha önce doların paraşütsüz bir şekilde düşeceğini savunmuştu. Dolar, psikolojik eşik olan 10 TL'yi aşınca gözler Necmettin Batırel’e çevrildi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Daha önce ‘Dolar Paraşütsüz Düşecek’ Diyen Necmettin Batırel, Bakın Şimdi Ne Dedi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 doların daha 7 ile 8 TL arasında arasında gezdiği aralıklarda Necmettin Batırel, doların paraşütsüz bir şekilde düşeceğini savunmuş ve dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak geldiğimiz noktada baktığımızda şu anda Google’dan 1 dolar kaç TL? Sorusunu sorduğumuzda 10 TL’nin üzerinde bir rakam ile karşılaşıyoruz. Rakamlar böyle olunca gözler ‘Dolar paraşütsüz düşecek’ ifadesini kullanan Necmettin Batırel’e çevrildi. Acaba Necmettin Batırel doların 10 TL’nin üzerine çıkmasına ne diyecek? Şeklinde sorular soran başta ekonomistler olmak üzere vatandaşlar, kendisinin ne diyeceğini merak etmeye başladı. Türkiye gazetesindeki köşe yazısında dolar ile ilgili yorumda bulunan Necmettin Batırel, vatandaşların para kazanmak istemeleri halinde gayrimenkul ile otomotiv sektörünü işaret etti. Faiz, altın ve dolar gibi para kazanma araçlarından kesinlikle uzak durulması gerektiğini yazdı.

 ‘Dolar paraşütsüz düşecek’ şeklinde açıklaması ile gündem olan Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, bir kez daha dolar yorumunda bulundu ve dolar kuru, TL karşısında rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. ‘Alan kazanıyor’ başlıklı köşe yazısında Batırel,

”Büyük ihtimalle faizler sabit tutulacak. Yani TL deki kayıpları değil tam tersi kazanımlar artacak. Dövize bulaşmayın “dedi

 Necmettin Batırel: Dövize Bulaşmayın!

“Türkiye’de vatandaşın para kazanma alanları belli: Otomobil ve gayrimenkul gibi. Bunların dışında döviz, altın, faiz ile hisse senetleri var. bunları sırası ile ele alalım…”

 Şeklinde bir yazı kaleme alan Batırel, altın ve dolar fiyatları ile alakalı şu yorumda bulundu:

“Son dönemde Merkez Bankası‘nın faiz indirimleri ile tavana çıkan kurlarını gidecek fazla yeri kalmadı. 18 kasımda para politikası kurulunun nasıl Karar alacağı Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ın enflasyonun seyri temkinli olmayı gerektiriyor ifadesi ile belli oldu. Büyük bir ihtimal ile faizler sabit kalacak. Yani TL’deki kayıp değil tam tersi kazanımlar artacak. Dövize bulaşmayın. Mevduat faizlerinde mevcut enflasyona göre negatif getiri var. Kesinlikle yanaşmayın. Altının ons fiyatı ABD’de enflasyonun büyük artışından almış olduğu güçle yeni zirvesine tırmandı. Ama ABD Merkez Bankası’nın faiz artışı takvimini öne alma ihtimali doğdu. Altın geri dönebilir. Gram altın kur artışı ile 600 TL’yi gördü, tüm zamanların zirvesinde. Fiyat belki biraz daha yükselebilir, ama hızlı kesildi”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP