Dolar Ve Altın Piyasasındaki Yangın Söndürülemiyor!

Dolar Ve Altın Piyasasındaki Yangın Söndürülemiyor!

Son zamanlarda dolar kurunda meydana gelen artışa göre TL, kan kaybetmeye ve can çekişmeye devam ederken; altın ve dövizden her gün yeni bir rekor haberi gelmeye devam ediyor. Yükselişi durdurulamayan dolar 10.45 ile gram altın ise 623 TL ile bütün zamanların en yüksek derecesini gördü. TL, altın ile dolar karşısında en çok eriyen para birimi olurken, kur ise 2021 senesinde %39 oranında değer kazandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Dolar Ve Altın Piyasasındaki Yangın Söndürülemiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Amerikan Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının 31 senenin zirvesini görmesinin ve yarın ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulu tarafından politika faiz indirim beklentisi olması sebebiyle dolar ile altın rekor üstüne rekor kırarak yoluna devam ediyor. Cuma günü 10 TL’yi geçen ve haftaya 10.08’den başlangıç yapan dolar, bir önceki işlem gününü 10.27’den kapattı. Yükselişini yeni güne taşıyan dolar 10.45 ile, altının gram fiyatı ise 623 TL ile rekor tazeledi.

 Dolar Ve Altın Piyasasında Son Durum Nedir?

 Sabah saatlerinden itibaren saat 9.45 itibariyle Amerikan doları 10.44 TL’den satışa sunulurken, altının gram fiyatı ise 623 TL’yi bulunuyor. Aynı dakikalar içerisinde Euro 10.81 TL’den alım satım işlemlerine tabi tutulurken; çeyrek altın ise 1022 TL’den ve cumhuriyet altını ise 4161 TL’den satışa sunuluyor. Altının ons fiyatı ise 1855 dolar seviyesinde işlem görüyor.

 En Çok Değer Kaybeden Para Birimi TL!

Dolar, 2021 genelinde özellikle de gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında güçlenme eğilimini devam ettirdi. Koronavirüsü salgını etkisi ile başlangıç yapan yıl süresince salgının yaratmış olduğu ekonomik problemler etkili oldu. Lojistik ağlarda meydana gelen bozulma ile küresel olarak artış gösteren enflasyon başta olmak üzere Amerikan Merkez Bankası olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının sıkılaştırma adımları Türkiye ekonomisini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP