Sprinte Kalkan Dolar, Euro Ve Altından Yeni Rekor Geldi! İşte Yeni Seviyeler
  • Finans 365
  • Döviz
  • Sprinte Kalkan Dolar, Euro Ve Altından Yeni Rekor Geldi! İşte Yeni Seviyeler

Sprinte Kalkan Dolar, Euro Ve Altından Yeni Rekor Geldi! İşte Yeni Seviyeler

Türk lirasında meydana gelen sert değer kaybı devam ederken, döviz ve altın piyasasından sürekli yeni rekorlar gelmeye devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Sprinte Kalkan Dolar, Euro Ve Altından Yeni Rekor Geldi! İşte Yeni Seviyeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar 10. 68 TL’den, Euro 12.09 TL’den, gram altın ise 641 TL’den satılarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yarın merak içerisinde beklenen kararını açıklayacak. Ekim ayı içerisinde 200 baz puan (2 puan) indirim kararı alan Merkez Bankası’nın bu ay da indirime devam edeceği beklentisi sebebiyle TL de değer kaybı yaşanmaya devam ederken, döviz ve altın piyasasında ise her gün yeni rekor haberi gelmeye devam ediyor.

 Altın, Euro Ve Dolardan Yeni Rekor

 Cuma günü, ‘psikolojik eşik’ olarak nitelendirilen 10 TL sınırını aşan ve haftaya 10.08’den başlangıç yapan Amerikan doları, dün ise 10. 27 TL’den günü kapattı. İlerleyişini yeni güne de taşıyan dolar, bugün 10,50 TL sınırlarını da aşarak 10. 68 TL ile yeni rekorunu kırarken, Euro 12.09 TL’den, gram altın ise 641 TL’den tüm zamanların en yüksek seviyesini görmeyi başardı.

 Piyasalarda Son Durum Nedir? 

 Akşam saatlerinden (18.30) itibariyle Amerikan doları 10.67 TL’den satışa sunulurken; euro 12.08’den ve altının gram fiyatı ise 640 TL seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

 En Çok Değer Kaybına Uğrayan Para Birimi TL oldu! 

 2021 senesinin geneline bakıldığında özellikle de gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında gittikçe güç kazanan dolar kuru ilerleyişini sürdürdü. Koronavirüsü salgınının etkisinde başlangıç yapan, 2021 senesi boyunca pandeminin meydana getirdiği ekonomik problemler, dolar kurunun yükselmesine sebep oldu. Lojistik ağlarında meydana gelen bozulma ile küresel olarak artış gösteren enflasyon başta olmak üzere Amerikan Merkez Bankası’nın son 31 senenin en yüksek enflasyon rakamlarını açıklaması ile beraber Amerikan doları, tabiri caizse ipini kopardı ve dur durak bilmeden yükselişe devam ediyor. Tam da bu ortamda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın geçtiğimiz ay 200 baz puan indirime gitmesinin hemen akabinde yarın 18 Kasım perşembe günü para politikası kurulu toplanacak ve faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası’nın kararı henüz açıklanmadı ancak beklentiler yeniden faiz indirimi olacağı yönünde.  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz indirimi kararında ısrarcı bir tutum takılırsa o zaman TL gittikçe kan kaybedecek ve tam aksine altın, euro, dolarda ise yeni rekorlar gelecek!

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP