DOLAR

32,3815

0.19%
EURO

35,0520

-0.14%
ALTIN(gr)

2.324,13

0,21%
BİST 100

%
Faiz Kararı Öncesinde Erdoğan’dan Dikkat Çeken Mesaj: Mücadelemiz Sürecek!
  • Finans 365
  • Finans
  • Faiz Kararı Öncesinde Erdoğan’dan Dikkat Çeken Mesaj: Mücadelemiz Sürecek!

Faiz Kararı Öncesinde Erdoğan’dan Dikkat Çeken Mesaj: Mücadelemiz Sürecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon, faiz ve asgari ücrete yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Faiz Kararı Öncesinde Erdoğan’dan Dikkat Çeken Mesaj: Mücadelemiz Sürecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TCMB Faiz Kararı Öncesi Erdoğan’dan Önemli Mesaj! 

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulu tarafından yarın açıklanacak politika faiz kararı öncesi, faiz ile mücadelenin devam edeceği mesajına vurgu yapan Erdoğan,

“Milletimizi faize ezdirmeyeceğiz. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi kimse kusura bakmasın faiz ve enflasyonda mücadelemi sürdüreceğim.” 

Dedi.

 İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Partisi’nin Grup Toplantısında Yapmış Olduğu Açıklamalardan Satırbaşları:

 

“Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranları zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezilmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer şekilde tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü de hafifleteceğiz. Türkiye, tarihinde hiç olmadığı kadar cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Biraz daha metanetle, fazla gayretle bu süreci zaferle sonuçlandırmamızın önünde hiçbir engel yoktur “

 Milletimizi Faize Ezdirmeyiz

 Erdoğan:

Enflasyon nedir, yüksek faizin yüksek olması nedir? Bilmeyen ülkelerin şaşkına dönmüş olduğu dönem içerisinde bizim bunun tamamen haricinde kalmamız elbette ki mümkün değildir. Onlar gittikçe daha çok probleme girerken, biz ise önümüzdeki seneden itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirmek gayesine girenlere de diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz, faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz, faize kesinlikle milletimizi ezdirmeyiz. Bunun başka çıkışı olmaz.”

 Dedi.

 Ben Bu Koltukta Oturduğum Sürece faizle Mücadelemi Devam Ettireceğim

 Erdoğan:

“Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunan ile beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre adımımızı atacağız.”

Şeklinde ifadeler kullandı.

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulu yarın yani 18 Kasım perşembe günü politika faiz kararını açıklayacak. Bir önceki toplantıda 18 olan faiz kararını 200 baz puan indirere 16’ya düşürmüştü. Beklentiler, yarın yine aynı şekilde faizin indirilmesi yerindedir ama bakalım yarın ne olacak?

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP