DOLAR

32,3555

0.1%
EURO

35,1384

-0.09%
ALTIN(gr)

2.322,61

0,17%
BİST 100

%
TCMB, 100 Baz Puan İndirerek Politika Faizini %15’e Düşürdü! 
  • Finans 365
  • Gündem
  • TCMB, 100 Baz Puan İndirerek Politika Faizini %15’e Düşürdü! 

TCMB, 100 Baz Puan İndirerek Politika Faizini %15’e Düşürdü! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, eylül ayı içerisinde başlamış olduğu ve ekim ayında da devam ettirdiği faiz indirim serisine bir yenisini daha ekledi. Son 2 ay içerisinde 300 baz puan faiz indirimi gerçekleştiren Merkez Bankası, bugün gerçekleştirilen para politikaları kurulu toplantısında 100 baz puanlık indirim ile politika faizini yüzde 16'dan yüzde 15'e çekti.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
TCMB, 100 Baz Puan İndirerek Politika Faizini %15’e Düşürdü! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylül ayı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizinde 100 baz puanlık bir indirim kararı almıştı. Geçtiğimiz ay ise piyasa beklentisinin üzerinde bir indirim gerçekleştiren Merkez Bankası, politika faizini yüzde 18’den yüzde 16’ya düşürmüştü. Bugün yapılan toplantıda ise indirim serisine devam eden Merkez Bankası, piyasa beklentisi 100 baz puanlık bir indirim ile politika faizini yüzde 15’e indirdi. Merkezden yapılan son dakika açıklamasında,

  Para politikası kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 16’dan yüzde 15’i indirilmesine karar vermiştir.” 

Denildi. 

 TCMB Tarafından Yapılan Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi:

 Para politikası kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16’dan yüzde 15’i indirilmesine karar vermiştir.”

Denildi. 

 Enflasyonda Oluşan Yükselmenin, Tahmin Edilenden Uzun Sürebileceği Değerlendirildi 

 Senenin ilk yarısında küresel iktisadi faaliyet de meydana gelen toparlanma ile aşılama oranlarında artış olmasına rağmen salgın da yeni varyantlar, küresel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı bir şekilde tutmaya devam ediyor. Küresel taraftaki toparlanma ise emtia fiyatlarındaki yüksek rakamlarda seyir, bazı sektörlerde kısıtları ile taşımacılık maliyetlerindeki yükseliş uluslararası ölçekte üretici ile tüketici fiyatlarının yükselmesine sebep olmuştur. Başlıca tarımsal emtia ihracatçısı ülkelerde ise meydana gelen iklim şartlarının küresel gıda fiyatları üzerinde olumsuz bir etki yansıttığı görülmektedir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP