Merkez Bankası 100 Baz Puan İndirim Kararından Sonra Dolar, Rekor Tazeledi!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Merkez Bankası 100 Baz Puan İndirim Kararından Sonra Dolar, Rekor Tazeledi!

Merkez Bankası 100 Baz Puan İndirim Kararından Sonra Dolar, Rekor Tazeledi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan indirime gitmesi ile altın ve dolar çok hızlı bir şekilde yükselişe geçti.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Merkez Bankası 100 Baz Puan İndirim Kararından Sonra Dolar, Rekor Tazeledi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alınan karar öncesinde 10.408 TL’ye kadar gerileyen dolar, kararın alınmasından hemen sonra 11,29’a çıkarak rekorunu tazeledi. Alınan karardan önce 628 TL’ye kadar gerileyen gram altın ise karardan hemen sonra 675 TL’ye çıktı.

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, uzun zamandır merak içerisinde beklenen faiz kararını nihayetinde açıkladı. Piyasa beklentisi doğrultusunda 100 baz puan indirim kararı alan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faizi yüzde 16’dan yüzde 15’e indirdi. Böylelikle son 3 ay içerisinde yapılan indirim miktarı toplamda 400 puanı buldu. Ağustos ayı içerisinde faiz oranı %19 seviyesinde bulunuyordu. Merkezin faiz indirimi sonrasında ise dolar ile altın çok sert bir şekilde yükseliş göstererek rekor kırdı.

 Merkez Bankası Faiz İndiriminden Sonra Altın Ve Dolarda Yeni Rekor Geldi 

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın piyasanın beklentisi dahilinde faiz indirimi ile devam etmesi dolar ve altın fiyatını fırlattı. Ekonomistler ise Merkez Bankası’nın 100 baz puan indirime  gitmesini zaten bekliyordu. Merkez piyasa beklentisi doğrultusunda bir karar verdi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi Faize Ezdirmeyeceğiz 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ak Parti grup toplantısında yapmış olduğu konuşmada:

“Faiz sebeptir, enflasyon sonuçtur. Bunu değişik yerlere çekme gayretine girenlere sesleniyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz, faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz, faize kesinlikle milletimizi ezdirmeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim.”

Demişti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP