Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi Kararından Sonra Uzmanlar, Dolar Da Şu Seviyelere Dikkat Çekiyor!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi Kararından Sonra Uzmanlar, Dolar Da Şu Seviyelere Dikkat Çekiyor!

Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi Kararından Sonra Uzmanlar, Dolar Da Şu Seviyelere Dikkat Çekiyor!

Türkiye'nin merak içerisinde beklemiş olduğu faiz kararı açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 100 baz puan (1 puan) indirime giderek faiz oranını yüzde 16'dan yüzde 15'i indirdi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi Kararından Sonra Uzmanlar, Dolar Da Şu Seviyelere Dikkat Çekiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kararın açıklanmasının sonrasında dolar kurunda çok hızlı bir şekilde yükselişe geçerek tarihi rekor kıran dolar, durmuyor. Ekonomi alanı ile ilgili yazdığı makaleler ve kitaplar ile bilinen Şeref Oğuz, yapmış olduğu açıklamada,

“Herkes bir rakam uydurabilir fakat benim daha önceki tecrübelerime dayanarak hissettiğim şu, söylenildiği gibi 8 ile 9 rakamları hayal oldu. Doların sene sonunu 11 ile 12 TL ya da 13 TL bandında bitireceğini tahmin ediyorum.” 

Dedi.

 Uzun zamandır Merkez Bankası‘nın faiz kararından nasıl bir değişiklik yapacağı merak içerisinde bekleniyordu. Karar, bugün saat 14.05 de açıklandı. Banka, politika faizinde 100 baz puanlık bir indirim kararı alarak faizleri yüzde 15’e indirdi. Bu kararın sonrasında dolar ile altında çok hızlı bir şekilde yükseliş meydana geldi. Ünlü ekonomi yazarı Şeref Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 1 puan indirme kararını değerlendirdi.

“Büyük bir kitle dolara doğru yeniden ilgi gösteriyor. Dolar hakkında kim ne derse yalan söyler. Ancak 8 ile 9 liralık rakamlar artık çoktan hayal oldu. Ben yılsonu görünümünü 11-12-13 TL olarak sıralıyorum”

Dedi. 

 Doların Haritası, Amerikan Merkez Bankası’nın Vereceği Kararlara Bağlı 

 Şeref Oğuz, 

“Doların seyri biraz da Amerikan Merkez Bankası tarafından alınacak kararlara bağlı. Ben orayı da göz önüne alarak bu açıklamayı yapıyorum. İçeride doları durduracak hiç bir enstrüman yok. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, ‘ben büyümeye bakarım dolar benim umurumda değil’ diyor. O yüzden yıl sonu tahminim, 12 ile 13 TL arası”

Dedi. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP