Dolar 11 TL’yi Aşınca Gözler O’nu Aradı!

Dolar 11 TL’yi Aşınca Gözler O’nu Aradı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bugün para politikası kurulunu topladı ve %16 bandında bulunan politika faizini 100 baz puan (1 puan) indirerek yüzde 15'e çekti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Dolar 11 TL’yi Aşınca Gözler O’nu Aradı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Döviz piyasasında gelişmeler dur durak bilmiyor. Altın ve dolar piyasasında rakamlar sabit kalmazken, her gün inip yükseliyor. Özellikle de son zamanlarda Merkez Bankası‘nın faiz indirimi kararını art arda almasının sonucunda başta dolar piyasası olmak üzere altın fiyatları da uçuşa geçti.

 Bazı simalar vardır ki dolar ya da altın ile ilgili yaptıkları öngörüler, gün gelir başlarına bela olur. Bunlardan biri de Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olarak görev yapan Yiğit Bulut. 1 Amerikan dolarının 3.20 TL olduğu zamanlar,

“Dolar 7 TL olacak, 8 TL olacak diyenler Neredesiniz? Çıkın bu milletten özür dileyin!”

 Şeklinde konuşan Yiğit Bulut, tam da Merkez Bankası’nın faiz indirimi yaptığı gün yükselişe geçen doların 11 TL’yi geçmesi ile tekrar akıllara geldi.

 Piyasalar tarafından Heyecanlı bir şekilde beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulu toplantısı nihayetinde bugün gerçekleştirildi ve Merkez Bankası, faizi 100 baz puan indirme kararı aldı. Karar sonrasında Dolar kuru 11 TL’yi aşarak tarihi zirveleri gördü. Türk lirasında meydana gelen devasa değer kaybı sonrasında akıllara ilk gelen isimlerden biri Cumhurbaşkanı başdanışmanı Yiğit Bulut oldu. Daha öncesinde (1 Amerikan dolarının 3.20 TL olduğu dönemlerde) televizyona çıkmış ve doların 7 ile 8 TL olacağını söyleyenlere ‘… lar’ şeklinde kelimeler sarf etmişti. Çıkın ve bu milletten özür dileyin! Diyen Yiğit Bulut, 1 Amerikan dolarının 11 TL’yi geçtiği gün akıllara geldi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP