DOLAR

32,5930

0.24%
EURO

34,8145

0.41%
ALTIN(gr)

2.421,51

-0,45%
BİST 100

%
2 Şirket, Bugün Kar Payı Dağıtacak Ve Hisse Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek!
  • Finans 365
  • Borsa
  • 2 Şirket, Bugün Kar Payı Dağıtacak Ve Hisse Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek!

2 Şirket, Bugün Kar Payı Dağıtacak Ve Hisse Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek!

Borsa İstanbul'da pek çok şirketin hisse senetleri alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Ve birçoğu ise yatırımcılarına kar payı dağıtıyor. Peki temettü dağıtacak şirketler hangileri, Hangi hisse sahiplerinin yüzü güldü? Cevapları haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
2 Şirket, Bugün Kar Payı Dağıtacak Ve Hisse Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temettü (Kar Payı) Nasıl Alınır?

 Diğer ismi ile şirketlerin elde etmiş oldukları kar payları anlamına gelen temettü, kazanılması açısından temettü dağıtımı yapılmadan en az iki gün öncesinde elde bulunan sayısı farkı bulunmaksızın temettüden fayda sağlamak mümkündür. Merak edilen bir diğer husus ise temettü verilecek gün ise firmanın liste fiyatından nasıl değişiklik olacağıdır. Temettünün dağıtıldığı gün hisse senedinin fiyatı, tane başına brüt temettü miktarı kadar düşer. Fakat bu düşüşü düzeltilmiş hisse fiyatı grafiklerinde temettü geri yansıtıldığı için görmek elbette ki mümkün olamayacaktır. Yalnızca düzeltilmemiş hisse fiyat grafiklerinde ise temettü geri yansıdığı için bunu görmek mümkün değildir. Yalnızca düzeltilmemiş ise fiyat grafiklerinde ise temettü dağıtım günü olan düşüşü görmek mümkündür.

Tarihi belli olan kar payının dağıtılması sonrasındaki 2 işlem günü sonrası banka ve aracı kurumun aranmasına gerek olmadan, tutar hesaba geçer. Fakat dağıtımdan 2 iş günü sonrasında hala hesaba aktarılmamış ise işte bu durumda aracı kurum veya banka aranıp bilgi edinmek mümkün.

 Kar Payına İlgili!

 Hisse senedi ile kar kazanmanın diğer bir yöntemi olarak da bilinen temettü ödemeleri gün geçtikçe özellikle de yeni yatırımcıların dikkatini çeken bir husus. Borsa İstanbul’da 2020 senesinden itibaren devamlı artış gösteren ve hatta rekor seviyelere ulaşan yatırımcı sayısı ile beraber, ilgi her geçen gün biraz daha artıyor. Temettü dağıtımı açısından yatırımcılar, firmaların hisse senetlerini alırken, şirket seçimleri başta olmak üzere düzenli bir şekilde temettü yatırımı gerçekleştiren ve buna bağlı bir şekilde fazla getiri sağlayan şirketleri filtreleyerek seçmek ister. Bahsedilen temettü dağıtımları ise senenin belli dönemlerinde gerçekleşir.

Borsa İstanbul’da İşlem Gören Hangi Şirketlerin Hisse Senetleri Değer Kazandı Ve Bir Yatırımcısının Kar Payı Alması İle Yüzü Güldü?

19 Kasım tarihinde Aselsan temettü tutarı pay başına 0, 1491 TL,

Yine aynı şekilde 19 Kasım tarihinde Ford Otosan temettü tutarı pay başına 3.2045 TL.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP