Uzmanlar Uyardı: Altın Rallisine Hazır Olun!  

Uzmanlar Uyardı: Altın Rallisine Hazır Olun!  

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın almış olduğu faiz indirimi kararı sonrasında hızlı bir şekilde yükselişe geçen altın fiyatları dikkat çekmeye devam ediyor. Altının gram fiyatı bugün 675 TL'nin üzerine çıktı. Enflasyon rakamları,yüksek olduğu ekonomideki büyümeyi yavaşlatarak altın fiyatlarını yükseltiyor.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Uzmanlar Uyardı: Altın Rallisine Hazır Olun!  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TCMB’nın dün aldığı faiz kararları sonrasında altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Uzun vadeli bir şekilde bakıldığında altın satın alan yatırımcılara çok ciddi bir çıkar sağlarken, değer kazanan altın fiyatları, küresel piyasalardaki son 5 aylık süreç içerisinde en yüksek seviyesini gördü.

  Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından alınan faiz indirimi kararı sonrasında güne yükselişle başlayan ve özellikle de son zamanlarda yükseliş hızını adeta bir roket gibi artıran altın fiyatlar, şu seviyelerinden işlem görüyor.

  •  Reşat altın 4428 TL,
  • Yarım altın 2205 TL,
  • Tam altın 4476 TL,
  • Cumhuriyet altın4396 TL,
  • Çeyrek altın 1104,
  • Gram altın ise 675 Tl den alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

 Analistlerden Altın Yorumları

Ekim ayı içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nde tüketici fiyatlarının son 31 senesinin en yüksek seviyesinden (yüzde 6.2) seviyesinde gelmesi ile Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini 100 baz puan (1 puan) indirmesi sonrasında altında uzun bir müddettir beklenen yükselişin fitili böylelikle çekilmiş olan nokta beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamları sonrasında ons altın fiyatı 50 dolardan daha fazla değer kazandı ve içinde bulunduğumuz hafta içerisinde çok önemli bir direnç seviyesi olarak tanımlanan 1870 doları böylelikle test etti. Uzmanlar, altın fiyatlarında meydana gelen yükselişin daha da devam etmesini bekliyor.

 Hıgh Ridge Futures Metal Ticareti Direktörü David Meger,

“Piyasada görmeye alışık olduğumuz enflasyonist baskılar, altına en büyük desteği veren enstrümandır.”

Dedi.

Konuşmasının devamında David Meger:

“Amerikan Merkez Bankası’nın yakın vade içerisinde enflasyon rakamları ile mücadele açısından varlık alımlarının hızlandırılabileceği sinyali vermesi durumunda ya da piyasa faiz oranlarının beklenen oranlardan daha da erken bir şekilde yükseleceğini inanırsa alsan bir miktar ‘baskı’ altına girecektir.”

Dedi.

 Amerikan Merkez Bankası (FED), bu ay içerisinde tahvil alımlarını aşamalı bir şekilde azaltma yoluna gitti ve varlık alımları 2022 senesinin ortasında tamamlanacak gibi duruyor. Böyle bir atmosferde enflasyon rakamlarının daha da artış göstereceği ve buna bağlı bir şekilde altın fiyatlarının da daha da yükseleceği öngörülüyor.

Kinesis Money Dış Analisti Carlo Alberto De Casa:

“Altın açısından faiz artışları potansiyel bir risk olmaya devam ediyor ve fiyatların 1875 doların üzerinde net bir kırılma yaşaması daha fazla kazanç sağlayabilir”

Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP