Uzmanlardan Altında Sert Viraj Uyarısı!

Uzmanlardan Altında Sert Viraj Uyarısı!

Amerikan Merkez Bankası tarafından son 31 yılın enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra dün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından politika faizinin 100 baz puan (1 puan) indirilmesinden sonra altın hızlı bir şekilde yükselişe geçti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Uzmanlardan Altında Sert Viraj Uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FED enflasyon raporlarından sonra geçtiğimiz gün TCMB politika faizi indirim kararı gibi kritik unsurlar, altın fiyatlarının hızlı bir şekilde artmasına sebep oldu. Altına yatırım yapanlar sevinirken, altın cinsinden borçlanan kişiler ya da kurumlar ise uzmanlardan gelecek herhangi bir altın fiyatının düşmesi ya da duraksaması haberini bekliyor.

 Amerikan Merkez Bankası‘nın almış olduğu kararlar, dünya çapında altın fiyatının ansızın inmesine ya da kalkmasına sebep oluyor. Özellikle de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulunun faiz indirimi kararı almasından sonra altın piyasası başta olmak üzere döviz kurunda yükseliş adeta durdurulamıyor.

Altın fiyatları Daha Ne Kadar Yükselecek?

Orta vadede altın fiyatlarının yükseleceğini dile getiren uzmanlar da var tam aksine kısa süre içerisinde altın fiyatının özellikle de Amerikan Merkez Bankası başkanı jerome Powell yönetiminde gerçekleştirecekleri ve varlık alımı azaltımı kararından yavaş yavaş vazgeçme durumunun ortaya çıkması halinde altın fiyatlarının yükselmesinin ilk etapta durması daha sonrasında ise aşağı yönlü harekete geçmesi bekleniyor.

 Altın Ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten Sert Viraj Uyarısı, Altında Büyük Düşüş Geliyor!

 Altın ve para piyasaları ile ilgili yapmış olduğu tahminler tutan, cebinizin dostu ekonomist İslam Memiş, altın madeninde ve dolar piyasasındaki rakorlar sonrasında konuk olduğu bir televizyon programında bütün zamanların zirvesini görerek 672 TL seviyesine çıkan altına yönelik çeşitli tahminlerde bulundu ve

“Altında teknik olarak düzeltme hamlesi gelebilir. Özellikle döviz kurlarında yaşanacak aşağı yönlü düzeltmeler, gram altın fiyatında kademeli düşüşlere neden olabilir. Bu 630-615 devamında 600 TL seviyesinin altına sarkmalar yıl sonuna kadar mümkün olabilir”

ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP