DOLAR

32,5861

0.03%
EURO

34,9679

0.22%
ALTIN(gr)

2.425,40

0,10%
BİST 100

%
Kripto Para Yatırımcıların Yeni Gözdesi: Küpler!

Kripto Para Yatırımcıların Yeni Gözdesi: Küpler!

Kripto para piyasasında önce Bitcoin’i şaha kaldırdılar, daha sonrasında ise Gamestop hisselerine değer verdiler. Hemen akabinde hiç kimsenin belki de ciddiye dahi almadığı köpek coinleri önemli birer kıymet haline getirdiler. Ancak bunların hepsini bir tarafa atın! ABD merkezli dijital yatırımcıların gözdesi ise bunların hiçbirini görmüyor artık bunun sebebi ise yepyeni bir heyecan ortaya çıktı. detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Kripto Para Yatırımcıların Yeni Gözdesi: Küpler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alın Size Bir Bilmece/Soru!/?

 907 kilogram ağırlığında, 37 santimetre uzunluğunda, geçtiğimiz günlerde 250 bin dolar ile satılan şey nedir?

Bu soru ya da bilmece size bir hayli saçma geldi öyle değil mi? O halde son zamanların en büyük çılgınlığı olarak bilinen volfram küpleriyle henüz tanışmamışsınız demektir. Hadi şimdi başa dönelim yine…

İlkokul çağlarından hatırlayacağımız wolfram, nadir ve değerli bir metal. Sembolü ‘W’, atom numarası ise 74 olan bu volfram bir cilt 3422 santigrat derece sıcaklıktaki erime aşamasıyla da metaller arasında en üst seviyede kendine yer bulmuştur. Çok iyi bir elektrik iletkeni özelliğini taşıyan ve bu sebeple geçmiş zamanlarda klasik ampullerin ortasındaki ince tellerin hammaddesi şeklinde karşımıza çıkan volfram, tungsten ismiyle biliniyor.

Türkiye’de özellikle de Uludağ etrafında bulunan eteklerde var olan volfram, bilinen en ağır metallerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Basit bir karşılaştırma yapmakta fayda olacaktır ki; yoğunluğu kurşunun yoğunluğunun yaklaşık olarak 1,7 katıdır ve dolayısıyla küçücük bir warfram parçası dahi oldukça ağır gelmektedir. Zaten volfram küplerini bir çılgınlık şekline getiren de işte tam olarak bu ağırlıktır.

Her Şey Bir Şaka İle Başladı

Daha önce  (2015 senesinde), Reddit şeklinde bulunan ortamlarda geliştirilen bir şaka ile başlangıç yapan küpler, son birkaç ayda özellikle de kripto para yatırımcıları arasında hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor. Bu yoğun ilgi neticesinde ise kripto para piyasasını birazcık takip eden kişilerin bilecekleri gibi volfram küplerinin değeri ise günden güne artış gösteriyor.

Yaygın bir şekilde alım satım işlemlerine tabi tutulan volfram küplerinin kenar uzunlukları 5 santimetre olmak üzere ağırlıkları ise 2.5 kilogram civarındadır. Bu küçük boy küpler ise yaklaşık olarak 500 dolardan alıcı buluyor. Bir de kenarları 10 santimetre bulunanlar da var. Yaklaşık olarak 19 kilogram ağırlığındaki bu küplerin ise fiyatları 3 bin 500 dolardan satılıyor.

 Kripto Paraların Oluşturduğu Boşlukları Dolduruyor Bu Küpler

Blok zinciri odaklı bir şekilde faaliyet göstermekte olan bir yatırım firması olan Castle İsland Ventures’ın kurucu ortağı Nic Carter da küp meraklısı yatırımcılardan. Hata Twitter hesabındaki tanıtım yazısında ise ‘ilk tungsten toplayıcı’  ifadesine yer vermiştir.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP