Dolarda Yeni Hedef 12 TL, Bu Seviyelere Dikkat!   

Dolarda Yeni Hedef 12 TL, Bu Seviyelere Dikkat!  

Geçtiğimiz haftalarda Amerikan Merkez Bankası tarafından son 31 yılın en yüksek enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra birkaç gün önce Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu tarafından 100 baz puan indirimi kararının alınması ile beraber dolar, aldı başını gitti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Dolarda Yeni Hedef 12 TL, Bu Seviyelere Dikkat!   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde Google uygulaması üzerinden 1 dolar kaç TL? Sorusu sorulduğunda alış fiyatının 11.0806 ve satış fiyatının ise 11. 3008 TL olduğunu görüyoruz.

 Daha doların 6 TL dahi olmadığı dönemlerde bazı yorumcular, doların kesinlikle 8 TL bandına yaklaşmayacağını, bunu söyleyenlerin derhal çıkıp milletten özür dilemesi gerektiğini söylüyordu. Ancak dolar, ‘psikolojik eşik’ olarak adlandırılan 10 TL bandına çoktan geçti ve şu anda 11 TL’nin üzerinde alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Artık dolarda yeni hedef 12 TL. Dolar paritesinin ne zamana kadar yükseleceği bilinmezken, hangi durumlarda inebileceği ile ilgili tahmin yürüten ekonomistler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanının yeniden seçilmesi başta olmak üzere doların öncelikli olarak duraksama dönemine gireceği ve hemen akabinde yavaş yavaş düşme eğilimli bir politika izleyerek düşüşe geçeceğini anlatıyor.

Merkez Bankası’nın Faiz Kararının Sonrasında Dolardaki Yükseliş Durdurulamıyor. En Yüksek 11.30 Bandını Geçen Dolar, Daha Da  Yükselecek Gibi Görünüyor

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulu tarafından politika faizinin 100 baz puan (1 puan) daha da indirilmesi dolardaki ateşi adeta benzinle buluşturdu. Faiz indirimi tahminleri ile 10 TL’yi zaten aşmış olan dolar kuru, 11 TL’yi de geçti. Bir günlük artış %4 oranını dahi aştı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faizleri sabit bırakması para politikası kurulu kararı öncesi iyi senaryo olarak kabul ediliyordu. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın enflasyon rakamlarındaki artışa rağmen haftalık faizleri yüzde 15’e indirmesi, faiz indirimini aralık ayı içerisinde ve devam edilebileceği beklentilerini tetikledi. Karar öncesinde 11 TL’ye doğru giden dolar, alınan bu kararın sonrasında TL karşısında 11 TL’yi de geride bıraktı.

 Diğer taraftan Amerikan bankacılık devi JP Morgan, yapmış olduğu bir açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın aralık ayı içerisinde 1 faiz indirimi yöntemine daha başvuracağını açıkladı. Piyasalar Alev Alev yanarken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulunun bundan sonra nasıl kararlar alacağı merak içerisinde beklemeye başlandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP