DOLAR

32,6066

0.38%
EURO

34,7666

0%
ALTIN(gr)

2.496,79

0,52%
BİST 100

%
Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ne Söyleyeceği Merak Ediliyordu
  • Finans 365
  • Borsa
  • Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ne Söyleyeceği Merak Ediliyordu

Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ne Söyleyeceği Merak Ediliyordu

Kabine toplantısının sonrasında millete sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili konuşarak, "Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz" Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ne Söyleyeceği Merak Ediliyordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplamda 3 saat 15 dakika süren kabine toplantısı sonrasında millete sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası‘nın 100 baz puanlık faiz indirimi ile alakalı dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 Faiz kararından memnunuz

İçinde bulunduğumuz durumu ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşı’ durumuna benzeten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

“Bu Ekonomik Kurtuluş Savaşı’ndan da milletimizi zaferle çıkaracağız. Ülkemizde önceliğimiz olan istihdamın yolunun yatırımdan, büyümeden geçtiğinden kimsenin şüphesi olmasın. Biz geçmişte uzun dönem denenmiş, yüksek faiz düşük kur yerine, yatırım, üretim, istihdam politikamızla ülkemiz ve milletimiz için en doğru olanı yapmakta kararlıyız. Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kurun piyasa hareketlerini takipte özellikle kararlıyız. Yatırımı, ihracatı, bunun için önemsiyoruz. Mandacı iktisatçıların reçetelerine bunun için tamah etmiyoruz.”

Dedi.

 Fırsat Kollayanlara İmkan Tanımayacağız

Çarşı pazardaki yüksek fiyatlarla ilgili fırsatçılara imkan tanımayacaklarını dile getiren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Kurdaki yükselişi bahane ederek fahiş fiyat artışları yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız, bu politika ile biz ne için yaptığımızı, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. Üstelik bu politikayı da hemen hayata geçirmiş değiliz. İnşa ettiğimiz yollar, köprüler, havalimanları, demiryolları ile Pekin’den Londra’ya kadar uzanan en güçlü lojistik alt yapısı ülkemize aittir.”

Dedi.

 Faiz Sebep, Enflasyon Sonuçtur

”Swap işlemlerini yakinen takip etmek amacıyla kendi ülkesini soymaya çalışanların önlerine geçtik. Bankalarımızın açık pozisyonları yok. İşte önemli olan da aslında tam olarak burası. Dünyanın bizden örnek almış olduğu yap-işlet-devret modeli sayesinde devam etmekte olan projelerimizde kamu finansmanı yük getirmiyor. Savunma sanayimiz, ülkemizin en önemli gelir kalemlerinden biri haline dönüşüyor. Karadeniz’de bulduğumuz doğalgaz, en büyük döviz giderimiz olan enerji çözümündeki umutlarımızı güçlendirdi. Hep söylüyorum: Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Bu tespit bugüne kadar yaşadığımız derslerden kaynaklanmaktadır.”

Dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP