DOLAR

32,3683

0.15%
EURO

34,9841

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
Bank Of America Uyardı: O Paralardan Uzak Durun!

Bank Of America Uyardı: O Paralardan Uzak Durun!

Kripto paralardan uzak durulması gerektiğini dile getiren Bank of America, 2022 senesi için piyasa beklentilerini ilan etti. Küresel piyasalar, koronavirüsü salgını sert etkilemesi neticesinde toparlanma senesi olarak kabul edilen 2021’i artık yavaş yavaş geride bırakırken, 2022 senesine göre fiyatlamalar ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Bank Of America Uyardı: O Paralardan Uzak Durun!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel ekonomiyi her sene etkileyen faktörler değişiklik göstermektedir. Pandemi, küresel ekonomiyi öyle derinden etkiledi ki dünyada sonrasına kadar derin krizlerin yaşanacağı ile ilgili finansal kuruluşlar tarafından uyarılar gelmektedir. Bank of America, makro ekonomik verileri analiz ederek dünyada son yıllarda kripto paralar başta olmak üzere değişik sektörlerde nasıl fiyatların beklenmesi gerektiği ile ilgili hayatı öneme sahip olan bilgileri paylaşıyor.

Finansal piyasalar açısından olumsuz beklentileri olduklarını dile getiren Bank of America stratejistleri, yükselme eğiliminde olan enflasyon ile artış gösteren faiz rakamlarının küresel varlık fiyatlarını olumsuz bir şekilde etkileyeceği beklentisi ile yatırımcılara ‘nakdin korunması’ önerisinde bulundu.

 Bank Of America’dan Kripto Para Uyarısı!

Bloomberg’ te yer alan bir habere göre; Michael Hartnett öncülüğündeki stratejistler, müşterileri ile paylaşmış oldukları bir anektod metninde, volatilite göstergeleri başta olmak üzere ABD doları ile petrol, enerji, varlıklarda uzun pozisyon alınmasını; kripto para birimleri ile teknoloji hisselerinin uzak durulması gerektiği yer aldı.

 Dikkat: Faiz Şoku!

Masada yer alan bazı senaryolara göre varlık kazanımlarının 2022 senesi içerisinde düşük ya da negatif olmasının beklendiği açıklanan not içerisinde, yatırımcıların 2020 senesindeki büyüme şoku ile 2021 senesindeki enflasyon şokunun sonrasında 2022 senesi içerisinde bir faiz şokuna hazırlıklı olunması gerektiği dile getirildi.

 Bank Of America: Kötümseriz

Bank of America,

“Bu nedenle Kötümseriz. Sermayelerin korunmasının gelecek yılın teması olacağını düşünüyoruz”

İfadelerini kullandı.

 Uyarı niteliği taşıyan metinde Amerikan Merkez Bankası‘nın reel faizleri negatif alanların derinliklerinde sıkıştırmaya devam ettiği pozitif senaryo içerisinde ise varlık fiyatlarının yükselişi devam edilebileceği değerlendirmesi yapıldı.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP