43,4990
0.19%51,6240
-0.9%6.786,60
-9,85%%
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan‘, Öğretmenler Günü münasebeti ile 81 ilden 81 öğretmenle Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki yemekte bir araya geldi.
Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge Müjdesi
Burada öğretmenlere Müjdeli haberi ileten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere bazen müjdeler vermek istediğini, öğretmenlerin haklarının güvence altına alınması suretiyle bir öğretmenlik meslek kanunu çıkarmak amacıyla hazırlıkları tamamladıklarını, meclis sürecinin sonrasında yürürlüğe girecek bu kanun ile beraber öğretmenlere ilave haklar sağlanacağını, 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlanacak yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.
Öğretmenler Günü (24 Kasım) Hayırlı Olsun
Öğretmenlerle gerçekleştirdiği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:
“Cumhurbaşkanlığı külliyesine, milletin evine bu gazi mekana hepiniz hoş geldiniz. Sizlerin aracılığıyla yurt dışında görev yapan öğretmenlerimize de selamlarımı gönderiyorum. 24 Kasım Öğretmenler gününün hayırlı olmasını diliyorum. Görevi başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi burada tekrar rahmetle yad ediyorum. Bölücü örgütün ömürlerinin baharındayken bizden kopardığı Şenay Aybüke Yalçın kızımıza ve diğer nice kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”
Dedi.
Bütçeden Büyük Payı Eğitime Ayırdık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçenin büyük bir bölümünün eğitim alanına ayrıldığını dile getirerek şunları söyledi:
“Ülkemizin tüm coğrafi bölgelerindeki öğretmen doluluk oranı birbirine yakın bir seviyeye ulaşmıştır. Bizden önce kadın öğretmen oranı %50’nin altında iken bu oran yüzde 60’ı bulmuştur. Ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak hem her sene başında yaşanan kargaşanın önüne geçtik hem de ailelerimizi bir yükten kurtardık. Çocuklarımızın bir kısmının ayağına adeta pranga vuran katsayı uygulamasının kaldırarak mesleki eğitimi cazip hale getirdik. Son 19 yılda bütçede en büyük payı daima eğitime tahsis ettik. Önümüzdeki yıl için eğitim bütçemizi 274 milyar 385 milyon lira olarak belirledik. Bu rakam, merkezi yönetim bütçesinin %15,7’sine denk geliyor.”
GÜNDEM
01 Şubat 2026TEŞVİK - HİBE - DESTEK
01 Şubat 2026ALTIN
01 Şubat 2026BANKACILIK
01 Şubat 2026GÜNDEM
01 Şubat 2026TEŞVİK - HİBE - DESTEK
01 Şubat 2026GÜNDEM
01 Şubat 2026
1
SGK-SSK-Bağkur’lu emeklilerin 1 Ocak 2023 zamları peş peşe hesaplandı! Duyan emekli inanamadı! Hemen bakın!
2
Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?
3
TC Kimlik No sonu 2, 4, 6, 8 olan emekliler için tarih belli oldu! 4000, 5500, 7200 TL gece hesaplara geçti!
4
En iyi içme suyu markaları puan sıralaması 2023: Sağlık Bakanlığı güncel içilebilir ambalajlı sular listesi
5
Ziraat Bankası bugün resmen açıkladı! 84 ay vadeli, 1 sene ödemesiz 250 bin TL sıfır faizli kredi veriyor