Veliaht Prens Geldi, Dolar Düştü!

Veliaht Prens Geldi, Dolar Düştü!

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed El Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Başkent Ankara'ya geldi. Sabah saatlerinde 13.20 TL'den işlem gören Amerikan doları, prensin gelmesi ile beraber 11.60 TL'den; 764 TL'den işlem gören gram altının fiyatı ise prensin gelmesinden sonra 669 TL'ye kadar geril

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Veliaht Prens Geldi, Dolar Düştü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAE Veliaht Prens etkisi piyasalara yansıdı: Altın 100 TL, dolar ise 160 TL birden düştü! Şu sıralar dolar 12.04 TL’den, altının gram fiyatı ise 688 Tl den alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında bazı problemler yaşanıyordu. Özellikle de 15 Temmuz darbe girişiminin yaşanmasından hemen sonra Birleşik Arap Emirlikleri, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmamış ve suskunluğunu korumuştu. Daha sonrasında ise organize suç örgütü kurmakla yargılanan ve hakkında kesinleşmiş hüküm bulunan Sedat Peker’in şu anda Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğu ile ilgili haberler basına yansıyınca Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki surlar iyice buz tuttu.

 9 yıl aradan sonra Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilk defa yüz yüze toplantı gerçekleştirdi. 100 milyar dolar değerinde yatırım yapmak amacıyla Türkiye’ye geldiği söylenen Birleşik Arap Emirlikleri veliahtı, Ankara’ya geldikten hemen sonra dolar ve altın peş peşe düştü.

Prensim Gelmesi İle Beraber Gram Altında 100 TL Düşüş Yaşandı

Sabah saatlerinde 764 TL’den alım satım işlemlerine tabi tutulan gram altının fiyatı 100 TL düştü ve 669 TL’ye kadar geriledi. Gram altın şu sıralarda 688 TL’den işlem görüyor.

 Prens, Dolar Yangınına Su Tuttu 1.60 TL Düşüş Yaşandı

Veliaht prensin ziyareti sonrasında dolarda sert bir düşüş yaşandı. Sabah saatlerinde 13.20 Tl den işlem gören Amerikan doları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prensi bir araya gelmesi ile başlangıç yapan törenle beraber 11. 60 lira seviyesine kadar geriledi. Böylelikle dolar, içerisinde 1.60 TL gerilemiş oldu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP