DOLAR

32,3906

0.2%
EURO

35,0610

-0.05%
ALTIN(gr)

2.325,38

0,27%
BİST 100

%
Ekonomist Remzi Özdemir Uyardı: Dolar En Son O Noktaya Gelecek!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ekonomist Remzi Özdemir Uyardı: Dolar En Son O Noktaya Gelecek!

Ekonomist Remzi Özdemir Uyardı: Dolar En Son O Noktaya Gelecek!

Öngörüleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ünlü Ekonomist Remzi Özdemir'den dolar ile ilgili flaş tahmin geldi. Özdemir, doların fırlayacağı ve en son varacağı noktayı açıkladı. Dolar kurunda meydana gelen ve hemen her gün rekor kırılarak gelinen son nokta sonrası 13 TL'ye dayanmıştı. Ünlü Ekonomist Remzi Özdemir ise dolar kuruna yönelik çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Ekonomist Remzi Özdemir Uyardı: Dolar En Son O Noktaya Gelecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Remzi Özdemir’in Dolar Kuru İle İlgili Açıklamaları Şu Şekilde:

“Yaşananlar, aslında olayın tamamen ipinin ucunun kopması Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmalar oldu. Tabii ki uluslararası piyasalarda Türk Lirası o sıra işlem görüyordu ve panik bir şekilde hızla dolar, 11.402’nin üzerine çıktı. Ancak sabah saatlerinde baktığımızda dolarda yeniden panik alışların başladığını gördük. Yani şunu söyleyebiliriz Erdoğan konuştukça TL değer kaybetmeye devam edecek. Şu anda TL dünyadaki Uganda para biriminden tutunda Afrika’nın bilmem hangi ülkesinin para birimine göre değer yitiriyor.”

Dedi.

 Gece Yükseliş, Niçin Daha Fazla Dikkatleri Çekiyor?

Piyasalar 18’de kapanıyor fakat Türkiye, Uluslararası piyasalardan işlem gören bir para birimi. Yani yalnızca Türkiye’de 18’de döviz büroları kapanıyor diye değil. Gece vakitlerinde de Döviz alım satım işlemleri yapılabiliyor. Bir gün sonra doların daha da yükseleceğini düşünerek alım işlemleri gerçekleştiriliyor. Doların yükseliş sebebi işte tam olarak budur. Esasında konuya baktığımızda dün gece doların 11.40’ larda olduğunu görüyorduk. Yani o fırsat ile alım yapan insanların bugün ise %5 ya da %6 oranında kazançlı olduklarını öngörüyoruz. Dolardaki yükselişin sebebi bu panik ile alım yapan insanlar.

Dolar, kontrolsüz bir biçimde yükselmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise çıkmış her şey bizim kontrolümüz altında şeklinde bir açıklama yapıyor. Hayır aslında hiçbir zaman kontrolü altında yapılmıyor. Şu an bir panik havası mevcut. Olanlar ekonomi politikasının iflas ile halkın derin bir yoksulluğa sürüklenmesinden başka bir şey değil. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası müdahale edemiyor çünkü rezervleri ekside. Yani Merkez Bankası’nın6j, dolara müdahale edebilmesi açısından başka bir yerden rezerve bulması lazım. Yani swap yöntemi ile alması lazımdır ki artık swapı da yapamıyor doğru dürüst. Ya da IMF’ye gitmesi lazım. Türkiye’ye doğrudan yatırım gelmesi lazım. Dolar kurunun Türkiye piyasalarında yükselmesinin önüne geçebilmek amacıyla yapılması gereken iki ana şey var: Birincisi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yabancı ülkelerden rezerv alması, ikincisi ise yine aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın en az 400 baz puan artırımı yaparak faizleri yükseltmesi ve hemen akabinde dolar başta olmak üzere altın piyasasında rakamların aşağı doğru bildiğini herkes görmeli.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP