DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Türkiye’ye Doların Ateşini Söndürmeye Gelen BAE Veliaht Prensi, 9 Alanda Anlaşma İmzaladı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Türkiye’ye Doların Ateşini Söndürmeye Gelen BAE Veliaht Prensi, 9 Alanda Anlaşma İmzaladı

Türkiye’ye Doların Ateşini Söndürmeye Gelen BAE Veliaht Prensi, 9 Alanda Anlaşma İmzaladı

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, 9 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri Arasında 9 yatırım Antlaşması'na imza atıldı. Her iki ülke başta enerji olmak üzere tarım, gıda, finansal hizmetler, sağlık, altyapı, ulaşım, teknoloji, petrokimya alanlarında işbirliği gerçekleştirecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Türkiye’ye Doların Ateşini Söndürmeye Gelen BAE Veliaht Prensi, 9 Alanda Anlaşma İmzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu tarihi ziyarette, Türkiye’ye doğrudan yatırımları bünyesine alan 9 antlaşmaya Varıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Önümüzdeki ay (Aralık) Abu Dabi’ ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

 Türkiye ile BAE Arasında Hangi Alanlarda Anlaşmaya Varıldı?

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan arasında varılan mutabakatla, Türkiye’de 3 GW’a kadar olan ve yenilenebilir projelere yatırımlarda dahil olmak üzere tarım, gıda, finansal hizmetler, sağlık, altyapı, ulaşım, teknoloji, petrokimya ve enerji alanlarında Türkiye’ye doğrudan yatırım ve işbirliklerini kapsıyor.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE Veliaht Prensi Zayed’i Resmi Törenle Karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan’ı Ankara Esenboğa Havalimanı’nda törenle karşıladı. Konuk Veliaht Prens Bin Zayed’i içinde bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı külliyesinin önündeki caddede karşılayan süvariler, protokol kapısına kadar kendisine eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Veliaht Prensi Cumhurbaşkanlığı külliyesinin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ile Veliaht Prensi tören alanındaki yerleri almalarının hemen sonrasında 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çaldı. Veliaht Prens, Muhafız Alayı tören kıtasını selamladı ve daha sonrasında ise tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de tören alanındaki yerlerini aldı.

 Erdoğan, Veliaht Prens İle Yemekte Bir Araya Gelecek

Heyetlerini birbirine tanıtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Veliaht Prens Zayed, merdivenlerde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri bayrakları önünde gazetecilere poz vermeyi de ihmal etmedi. Baş başa görüşmeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi, heyetler arası görüşmenin sonrasında anlaşmaların imza törenine katılım sağladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının sonrasında Bin Zayed onuruna resmi akşam yemeği verecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP