DOLAR

32,5820

0.12%
EURO

35,0236

0.43%
ALTIN(gr)

2.421,74

-0,04%
BİST 100

%
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bomba Kulis: ABD, Yakında Parçalanarak 12 Küçük Ülkeye Bölünecek!  

Bomba Kulis: ABD, Yakında Parçalanarak 12 Küçük Ülkeye Bölünecek!  

Medium'da yayın gerçekleştiren bir sayfa üzerinde paylaşılan ve Amerika Birleşik Devletleri'nin yakın zaman içerisinde 12 ülkeye bölüneceği bir yakın gelecek öngören bir yazı, sosyal medyada milyonlarca kez paylaşıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Etiyopya’da son zamanlarda meydana gelen çatışmalar, Afrika Kıtası’ndan bambaşka ve bağımsız bir tartışmanın meydana gelmesine sebep oldu. Medium üzerinden yayın yapmakta olan Surviving Tomorrow adlı sayfada paylaşılan ‘Amerika çok yakında 12 ülkeye bölünecek’ başlıklı yazı, haftanın en çok paylaşılan yazılarının başında geliyor. Paylaşılan bu yazıda Etiyopya’nın 5 değişik dil, 8 Farklı etnik kökene sahip sosyal yapısından yola çıkılmak suretiyle demokrasilerde nüfus artışı gerçekleştiği, temsil oranının düşüşe geçtiği ve 300 milyondan fazla nüfusa sahip bir ülkede (ABD) bürokrasinin aşırı miktarda masraflı bir hale geleceğine dikkat çekildi. 

 Daha az nüfusun olunması durumunda daha özgür olunacağı, ortak değerleri paylaşmayan kişi ve kurumlardan uzaklaşma şansının olacağı ve bir demokraside daha fazla temsil edileceği ana fikri etrafında kaleme alınan yazıda, gelecek 100 yıl içerisinde yeni küçük ülkenin daha ortaya çıkacağı yazıldı.

 Ulusal savunma endişesinin ‘meşru’ olduğu dile getirilirken, dünyadaki en güvenilir ülkelerin en küçük ülkeler olduğunu ya da olacağına vurgu yapıldı ve gelecek zaman içerisinde kurulabilecek küçük devletçiklerin birbirleriyle NATO kuruluşuna benzeyen yeni yapılar meydana getirebileceği vurgulandı.

 ABD Örneği! 

 Yazıda, şehir devletlerinin tekrardan hakim olacağı bir yeni dünya düzeni öngörülüyor. Amerika Birleşik Devletlerinde şu anda belediye başkanlarının çok daha etkili olduklarına ve şehir sakinlerini koruma gayesi içerisinde siyaset izlediklerine dikkat çekildi. 

 Ayrıca yazıda ABD’lilerin %50’sinin birlikten artık ayrılma gayesi içinde oldukları ve %31’inin ise gelecek 5 yıl içerisinde bir iç savaş çıkmasını muhtemel gördükleri detayı daha ortaya çıktı. ABD’deki ortak değer eksikliklerinin ABD içerisinden yeni ülkeler ortaya çıkmasına sebep olabileceği ifade edildi.

 Kaliforniya Ve Texas Örnekleri Verildi 

 İtalya, Hindistan, Fransa ve İngiltere ekonomilerinden çok daha büyük bir ekonomiye sahip olan California eyaletinden bahsedilirken, eyalette yaşayan kişilerin %32’sinin bağımsızlık amacıyla hareket ettikleri ve bağımsızlık fikrine destek verdiklerine vurgu yapıldı. Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinden çeşitli örnekler sunan bu makalede Teksas’ın, dünyanın en büyük 11. ordusuna sahip olduğu ve aynı zamanda 10. büyük ekonomisine de sahip olduğu, kendi enerji şebekelerinin var olduğunu ve dışarı ihraç edebilecek derecede güneş ile rüzgar enerjisi üretebildiği hatırlatıldı.

Amerika’nın yıkılabilmesi ihtimali ile ilgili öngörüleri barındıran bu haber makalesi, kısa süre içerisinde sosyal medyada milyonlarca kez konuş olduğu, paylaşıldı, hakkında yorumlar yapıldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP