1 Bardak Çayın Fiyatı,1 Litre Benzin Fiyatı İle Yarıştığı İçin Kafelere Gitmek Artık Lüks Oldu!
  • Finans 365
  • Aktüel
  • 1 Bardak Çayın Fiyatı,1 Litre Benzin Fiyatı İle Yarıştığı İçin Kafelere Gitmek Artık Lüks Oldu!

1 Bardak Çayın Fiyatı,1 Litre Benzin Fiyatı İle Yarıştığı İçin Kafelere Gitmek Artık Lüks Oldu!

Türkiye'de son dönemlerde başta gıda fiyatları olmak üzere akaryakıt ve restoran ürünlerine gelen zamlar, vatandaşları adeta bıktırdı. Türkiye'deki ekonomik dalgalanmanın sonrasında kafe ve restoranlarda uygulanmakta olan fiyatlarda anında değişikliğe gitti. Dün, gelen 1.02 TL'lik zam sonrasında İstanbul'da 1 litre benzinin fiyatı 9.69 TL'ye yükselmiş oldu. İstanbul ve Kocaeli'deki bazı kafelerde ise çay fiyatlarını 9 TL'ye yükselmesi tepkilere neden oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
1 Bardak Çayın Fiyatı,1 Litre Benzin Fiyatı İle Yarıştığı İçin Kafelere Gitmek Artık Lüks Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, geçtiğimiz birkaç gün içerisinde adeta ekonomik açıdan tarihi günlerinden birini yaşadı. 13 TL’yi bulan dolar, tarihi rekorlarını kırarak yoluna devam ediyor. Bu gelişmelerin sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında çok kritik bir görüşme yapıldı. Merkez Bankası başkanı Kavcıoğlu, ekonomi zirvesini toplama kararı aldı.

 Kafedeki Fiyatlar, Cep Yakacak Derecede Lüks

Artık arkadaş ortamında ‘kafede oturup bir çay içelim!’ Demek cesaret gerektirir. Bütün gözler ekonomik gelişmelere çevrilmişken, yurttaşların uğrak alanları arasında bulunan Cafe ile restoranlardaki zamlar da dudak uçuklatıyor. Buna göre başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinde kafelerde bir bardak çayın fiyatı 9 TL’den satışa sunuluyorken, kafe ve restoranlarda bulunan diğer ürünlerin fiyatları da dudak uçuklatacak derecede pahalı.

Lüks Statüsünde Bulunmayan Kafelerde De Çay Fiyatları Yükseldi

Yurttaşlar, yalnızca lüks mekanlarda değil aynı zamanda sokak aralarında veya denize uzak kafelerde de çay fiyatlarının aynı derecede yükseldiğini söylüyor. Lüks restoran ve kafeler de bir bardak çayın fiyatı 9 TL’ye kadar çıkarken, ara sokaklarda bulunan mütevazi sayılabilecek kafelerde de yine aynı şekilde bir bardak çayın fiyatı 5 TL ile 8 TL arasında değişiyor.

Bir Bardak Çay Fiyatı, 1 Litre Benzin Fiyatı İle Yarışıyor

Diğer taraftan bir bardak çay ile 1 litre benzin fiyatı arasında makas artık ciddi manada daraldı. Dün gelen en son 1.02 kuruşluk zam sonrasında İstanbul’da 1 litre benzinin fiyatı 9.69 TL’ye kadar çıktı. Benzin fiyatının 9. 69 TL olduğu göz önüne alındığında bir bardak çayın fiyatı 9 TL olduğu baz alınırsa ikisi arasında pek bir fark görünmüyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP