DOLAR

32,5278

-0.07%
EURO

34,8479

-0.06%
ALTIN(gr)

2.427,33

-0,10%
BİST 100

%
Yapılan Son Akaryakıt Zamlarının Geri Alınacağını Beklerken Yeni Zamlar Geliyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yapılan Son Akaryakıt Zamlarının Geri Alınacağını Beklerken Yeni Zamlar Geliyor!

Yapılan Son Akaryakıt Zamlarının Geri Alınacağını Beklerken Yeni Zamlar Geliyor!

Dolar kurunun tarihi rekorunu kırıp 13.50 TL ile yoluna devam etmesinin sonrasında benzin ve motorine 1 TL'den fazla, otogaza ise 65 kuruşluk bir zam yapıldı. Birleşik Arap Emirlikleri prensinin Türkiye’ye yapmış olduğu tarihi ziyaret ve 10 milyar dolarlık yatırım haberi sonrasında dolar, 1.50 TL kadar geriledi. Bu gelişme sonrasında herkes, akaryakıta yapılan zammın geri çekilmesi haberini beklerken, bugün gelen haber yine moralleri bozacak cinsten.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Yapılan Son Akaryakıt Zamlarının Geri Alınacağını Beklerken Yeni Zamlar Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kurunda meydana gelen hızlı bir şekilde yükseliş sonrasında akaryakıt fiyatlarına zam şeklinde yansımaya devam ediyor. 23 kasım tarihinde doların fiyatı 13.50 TL’yi gördü ve hemen akabinde benzin, motorin ve oto gaza peş peşe zamlar gelmeye başladı. Benzinin fiyatı 1 lira 2 kuruş, motorinin fiyatı 1 lira 6 kuruş ve oto gazın fiyatı ise 65 kuruş şeklinde zamlandı. Zam, bu gece yarısından itibaren pompaya yansıdı.

BAE’den Türkiye’ye 10 Milyar Dolarlık Yatırım Anlaşması

Dün, 9 sene aradan sonra Türkiye’ye gelen Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, Türkiye’ye tarihi bir ziyarette bulundu. Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri, 9 antlaşmayı imzaladı. Abu Dabi Kalkınma Holding yönetim kurulu başkanı Muhammet Hasan Al Suwaidi,

“Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye’ye yatırım yapmak amacıyla 10 milyar dolarlık bir fon ayırmıştır.“

Dedi.

BAE Veliaht Prensi’nin Türkiye Ziyaretinin Hemen Sonrasında Dolar Geriledi

Ziyaret öncesinde 13.20 seviyelerinde alım satım işlemlerine tabi tutulan Amerikan doları, Veliaht Prensin Ziyareti ile beraber 11.60 liraya kadar geriledi. Dolar Daha sonrasında ise 12 TL seviyelerinde dengelendi. Dolardaki meydana gelen bu düşüş sonrasında herkes, akaryakıt fiyatlarına yapılan 1 TL’lik zamların geri çekilmesini bekledi.

 Vatandaş, Akaryakıta Yapılan Zamların Geri Alınmasını Beklerken Yeni Zamlar Geliyor

Dolardaki yükselişten dolayı gelen zam, Amerikan dolarının düşüş yaşaması ile beraber geri çekilmesi beklendi ancak gelen haber, vatandaşları daha da kızdıracak cinsten. En son akaryakıt satışı yapılan zammın geri alınması beklenirken tam aksine bugün bir zam daha gündeme geldi. Sektör yetkililerinden yapılan bilgilendirmelere göre; benzine 46 kuruş, motorine 45 kuruş ve otogaza ise 25 kuruş daha zam yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP