Dolar Art Arda Rekor Kırarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Düşük Faiz Politikasında Kararlılık’ Mesajı
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Art Arda Rekor Kırarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Düşük Faiz Politikasında Kararlılık’ Mesajı

Dolar Art Arda Rekor Kırarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Düşük Faiz Politikasında Kararlılık’ Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında dolar, tarihi rekorlarını kırarak yoluna devam ederken, geçtiğimiz gün AK Parti kurmayları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirilen toplantıda düşük faiz politikasında kararlılık mesajı verdiği belirlendi. Toplantıda, faizin düşmesinin sonrasında kurun yükselmesine ilişkin bir beklenti olduğu fakat son zamanlarda meydana gelen yükselişin bir 'müdahale' ile olduğu açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Dolar Art Arda Rekor Kırarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Düşük Faiz Politikasında Kararlılık’ Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Döviz kurlarında meydana gelen oynaklığın sonrasında önceki gün siyasette çok sıcak dakikalar yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kurmayları ile AK Parti Genel merkezinde toplandı. Toplantıya, AK Parti genel başkan vekilleri Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş ile Parti sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti’nin ekonomi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bazı ekonomi kurmayları katılım sağladı.

 ‘Müdahale Sonrasında Kur Yükseliyor’

Alınan son dakika haberine göre, gerçekleştirilen toplantıda, faizin inmesinin sonrasında kurun yükselmesine ilişkin bir beklenti olduğu fakat, son zamanlarda meydana gelen yükselişin bir ‘müdahale’ ile ortaya çıktığı açıklandı.

 Düşük Faiz Politikasında Kararlılık Mesajı Verildi

Bulunulan müdahale ile beraber Türkiye’nin faiz politikasıyla zor bir duruma sokulmak istendiği, düşük faiz politikasına karşı döviz kurunun bu biçimde bir araç haline getirilmeye çalışıldığı ve yurttaşların buna prim vermeyeceğine dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, görüşme içerisinde faizle mücadele hususunda son zamanlarda sıklıkla vurguladığı kararlılığı yinelediği öğrenildi.

 Yeni Ekonomik Paketin Meyveleri 4 Ay İçinde Verilecek

Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca, doların yüksek olmasının önüne geçecek bir yol haritası da ele alınırken, bu durumun ise 3 ila 4 ay içerisinde çözüme kavuşacağı ve yeni ekonomi modelinin pozitif yansımalarının yavaş yavaş ortaya çıkacağının vurgulandığı açıklandı.

 Sabır Ve Sükunet Vurgusu

Gerçekleştirilen toplantıda, ve sabır ile sürecin idare edilmesi gerektiğine vurgu yapılarak, şimdiye kadar gidilen yolda kurulan bütün tuzaklar gibi bunun da boşa çıkartılacağı ve Türkiye’yi karanlık uçuruma sürüklemeye çalışanlara geçidi verilmeyeceği açıklandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP