Erdoğan, Ekonomi Kurmaylarını Topladı: İşte İzlenecek Yeni Yol Haritası!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Erdoğan, Ekonomi Kurmaylarını Topladı: İşte İzlenecek Yeni Yol Haritası!

Erdoğan, Ekonomi Kurmaylarını Topladı: İşte İzlenecek Yeni Yol Haritası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MYK’da ekonomide izlenecek yol haritası ele alındı. Toplantıda ayrıca faiz indirimine yönelik kararlılık vurgusu yapılırken, izlenecek rota ile döviz kurunda meydana gelen yükselişin 3 ile 4 ay içerisinde normale döneceğine dikkat çekildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Erdoğan, Ekonomi Kurmaylarını Topladı: İşte İzlenecek Yeni Yol Haritası!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de gündem, döviz kurlarında meydana gelen artış… Özellikle de son zamanlarda dolar kurunun ansızın 13 TL’ye kadar yükselmesi panik havasını oluşturdu. AK Parti hükümeti tarafından dolar kurunun yükselmesinin önüne geçmek amacıyla çeşitli çalışmalar başlarken, geçtiğimiz gün AK Parti Genel merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başkanlık ettiği olağanüstü MYK toplantı gerçekleşti. Döviz kurlarına çözüm açısından gerçekleşen toplantıda, konuya yönelik izlenilecek yol haritası ele alındı.

 Ekonomideki Ateş, 3-4 Ay İçinde Kontrol Altına Alınacak

AK Parti Genel merkezinde gerçekleştirilen toplantıda faiz indiriminde kararlılık vurgusu yapılırken, diğer taraftan döviz kurundaki yükseliş ise 3 ila 4 ay içerisinde çözüme kavuşturulacak açıklandı.

Dolar Kurundaki Ani Artışı Vatandaşa İyi Anlatın!

Dolar kurunda meydana gelen ani artışın vatandaşlara çok iyi bir şekilde anlatılması gerektiği ile ilgili mesaj verilirken, artışların bir operasyon şeklinde gerçekleştiğinin; bu duruma ise soğukkanlı bir şekilde yaklaşılması gerektiğinin altı çizildi. Bu süreç içerisinde faizin düşmeye devam etmesi sebebiyle alım ile satım işlemlerinin hız kazanacağı ve böylelikle yatırımların artacağı ise vurgulanan konular arasında yer aldı.

 İhracata Destek

Son 10 yıl içerisinde 160 ile 180 milyar dolar bandında seyreden ihracat rakamının 2021 senesinin sonunda 200 milyar doları geçip Cumhuriyet tarihinin en büyük rekorunu kırması öngörülüyor. Yatırımlar neticesinde 2011 ile 2020 döneminde Türkiye limanlarından yüklenen yük miktarı ise 162 milyon tondan 29 milyon tona ve boşaltılan yükler ise 202 milyon tondan 267 milyon tona yükseldi. Ticarete ihracatın ithalatı karşılama oranı ise %93.4 seviyesine ulaştı ve böylelikle Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Cari Açık Azaltılarak

İthalat ile ihracat rakamları arasındaki makası daraltmak amacıyla Türkiye’nin var gücüyle çalıştığına vurgu yapıldı. Ayrıca ihracatın desteklenmesi başta olmak üzere yerli üreticilerin desteklenmesi neticesinde ithalatın azaltılması ve böylelikle ihracat rakamlarının artırılması öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP