Uğur Akkafa : Gençler Neden Deizme Yöneliyor?

Uğur Akkafa : Gençler Neden Deizme Yöneliyor?

Bekir Develi hazırlayıp sunduğu Peynir Gemisi programına ömrünü gençlere Allah’ı anlatmakla geçirmiş ve yapmış olduğu sohbetlerle gençlerin kafasına takılan sorulara cevap veren ve Ateizm ve Deizm konusunda uzman bir isim olan Araştırmacı Uğur Akkafa’yı konuk etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Uğur Akkafa : Gençler Neden Deizme Yöneliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda gençlerin Ateizm ve Deizm’e yönelmesindeki artışı ve nedenleri hakkında konuştular.

 Programda çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Akkafa, ateist ve deist olduğunu söyleyen gençlerin maalesef çok büyük bir bölümünün dindar ailelerin çocukları olduğunu ifade etti.

 Bunun nedenlerinin anne babaların çocuklarına Allah’ı anlatmadan ve kafalarında oluşan Allah ve İslam ve yaratılışa ait sorulara cevap vermeden sadece ibadetlerden bahsetmeleri olduğunu ifade etti.

 Dindar Anne ve babaların çocuklarının ibadet yapmaları için izledikleri yönlendirme metodunda “Allah seni Cehenneme atar, seni yakar” gibi söylemlerin özellikle ergenlik çağlarında ki gençlerde ters tepki verdiğini ve onları Allah’a yaklaştırmak yerine Allah’tan uzaklaşmaları sonucunu ortaya koyduğunu ifade etti.

 Gençlerin düzelmesini istiyorsak önce kendimizi düzeltmemiz gerektiğini ifade eden Akkafa en büyük problemin taklidi bir imandan tahkiki bir imana çıkamamamızdan kaynaklandığını, dinin sevgi ve ikna ile tebliğ edilmediğini daha çok korkutma üzerinden dindar bir gençlik vücuda getirmeye çalışıldığını bunun ise maalesef Ateizm ve Deizmi yaygınlaştırdığını savundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP