DOLAR

32,3759

0.15%
EURO

34,9739

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,38

0,23%
BİST 100

%
Hazine Bakanı Lütfi Elvan’ın Yerine Geçeceği Konuşulan O İsimden Gece Yarısı Peş Peşe Faiz Paylaşımları Geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hazine Bakanı Lütfi Elvan’ın Yerine Geçeceği Konuşulan O İsimden Gece Yarısı Peş Peşe Faiz Paylaşımları Geldi!

Hazine Bakanı Lütfi Elvan’ın Yerine Geçeceği Konuşulan O İsimden Gece Yarısı Peş Peşe Faiz Paylaşımları Geldi!

Bilindiği gibi Geçenlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘Bu yolda ben, faiz kavramını savunan kişiler ile beraber olamam’ sözleri sonrası kulislerde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden alınacağı ile ilgili kulis haberleri dolaşmıştı. Bu gelişmelerin sonrasında Bakan Elvan'ın yerine geçeceği konuşulan Yardımcısı Nureddin Nebati’den dikkat çeken faiz paylaşımları peş peşe gece yarısı geldi. Faiz indirimi hususunda kararlı olması gerektiğini dile getiren Nebahat, "Düşük faiz

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Hazine Bakanı Lütfi Elvan’ın Yerine Geçeceği Konuşulan O İsimden Gece Yarısı Peş Peşe Faiz Paylaşımları Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde faiz ile alakalı açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan,

“Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Hedeflediğimiz büyümenin ön koşulu fiyat istikrarından geçiyor. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir şekilde gösteriyor, iç talep gelişmelerini çok yakından takip ediyor, gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrarlı kavuşacak, ülke risk primi düşecektir”

ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin İsmi Konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın yapmış olduğu açıklamalardan sonra bakan Lütfi Elvan’ın görevinden alınacağı ile ilgili iddialar kulisleri hareketlendirdi. Bakan Elvan’ın koltuğuna ise Hazine ve maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin oturacağı öne sürüldü.

Nureddin Nebati: Faizlerin Düşürülmesi Gerekir

Bu gelişmelerden hemen sonra Bakan Yardımcısı Nurettin nebati nin gece yarısı Twitter hesabından peş peşe yapmış olduğu paylaşımları ile bir değişim olacağı sinyallerini vermişti adeta nokta faiz hususunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı çizgide olan Bakan Yardımcısı Nureddin nebati, Twitter hesabında çarpıcı açıklamalara yer verilmişti. Faiz indiriminde kararlı olduklarını vurgulayan Nebati,

“Mevcut piyasa koşullarında politika faizinin Enflasyonun altında tutulması da herhangi bir sorun yoktur. Talep enflasyonu azaltmak için faizlerin arttırılması gerekirken, küresel salgını neden olduğu enflasyonunu azaltmak için faizlerin düşürülmesi gerekmektedir.”

İfadelerini kullandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP