Nureddin Nebati Kimdir, Hazine Ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati Hakkında Bilgiler
  • Finans 365
  • Aktüel
  • Nureddin Nebati Kimdir, Hazine Ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati Hakkında Bilgiler

Nureddin Nebati Kimdir, Hazine Ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati Hakkında Bilgiler

Son birkaç gündür sürekli ismini duyduğumuz Nureddin Nebati’nin kim olduğu ile ilgili bilgileri bu haberde sizin için derledik.   Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, hakkında en çok arama yapılan isimlerin başında geliyor. 3 senedir görevini devam ettirmekte olan Nureddin Nebati’nin hayat hikayesi ile alakalı bilgileri sizin için bu haberde bir araya getirdik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Nureddin Nebati Kimdir, Hazine Ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati Hakkında Bilgiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda bakanlık koltuğu için adı dilden dile dolaşan Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, akşam saatlerinde atmış olduğu tweetlerle faiz indirimine yönelik önemli açıklamalara yer vermişti. İşte Nureddin Nebati hakkında bilgiler…

  Nureddin Nebati Kimdir?

1 Ocak 1964 tarihinde Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde dünyaya gelen Nureddin Nebati, siyaset bilimi uzmanıdır. İstanbul Üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi kamu yönetimi bölümündeki eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisansını yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler enstitüsünde siyaset bilimi ile kamu yönetimi alanında doktora unvanını almayı başardı. Değişik üniversitelerde başta siyaset bilimi olmak üzere Türk siyasal hayatı ile devlet ve siyaset sosyoloji derslerini verdi.

 Nureddin Nebati, Aynı Zamanda İş İnsandır

Tekstil işi ile uğramıştır. MÜSİAD genel merkez yönetim kurulu ve İstanbul Ticaret Odası Disiplin Kurulu üyeliğinde bulundu. MÜSİAD yüksek istişare heyeti üyedir. İstanbul Üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva ile benzeri vakıf ve derneklerin üyeliğini halen sürdürüyor.

 Halen ÜTEV Vakıf Başkanlığı başta olmak üzere Parlamenterler arası Kudüs Platformu Türkiye başkanı olup Esenler Belediyesi şehir düşünce merkezinde bilim kurulu üyesi olarak çalışmalarda bulunuyor. AK Parti’nin 4. olağan kongresinde MKYK üyesi seçildi. MYK üyesi olarak da AK Parti Genel Merkez mali ve idari işler başkanı ve genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 24 dönemde İstanbul, 25 dönemde Şanlıurfa ve 26. Dönemde İstanbul milletvekili seçilmiştir. Çok iyi derecede İngilizce bilen Nureddin nebati, az düzeyde Arapça biliyor ve evlidir, 4 çocuğu vardır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP