DOLAR

32,5775

0.02%
EURO

34,8860

0.04%
ALTIN(gr)

2.422,70

0,02%
BİST 100

%
El Salvador’un Bitcoin Aşkı Dinmiyor, Değer Kaybı Yaşayan BTC’den 100 Tane Aldı

El Salvador’un Bitcoin Aşkı Dinmiyor, Değer Kaybı Yaşayan BTC’den 100 Tane Aldı

Bir Bitcoin fiyatının 10 bin dolar olduğu 2019 ve 2020 senelerinde dünya devletleri bu para birimine mesafe koymaya çalışırken, bazı devletler kripto paraları derinlemesine anlamaya çalışıyordu. Şu anda dünya üzerinde bulunan devletlerden Bitcoin kripto para birimini tamamıyla benimseyen bir tek devlet var o da El Salvador.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
El Salvador’un Bitcoin Aşkı Dinmiyor, Değer Kaybı Yaşayan BTC’den 100 Tane Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

El Salvador devlet başkanına Nayib Bukele, daha önce yapmış olduğu bir konuşmada ülkede Amerikan dolarının yanı sıra aynı zamanda Bitcoin kripto para biriminin de alım satım işlemlerinde kullanılmasına yani resmi para birimi olarak kabul edilmesine karar verildiğini duyurmuştu. Aradan çok zaman geçmeden vergiden muaf bir Bitcoin şehri kurulacağının müjdesini vermişti. Fakat zamanın geçmesiyle beraber aynı şekilde Bitcoin kripto para biriminin değerinde yükselme olduğu gibi azalma da meydana geliyordu. Son birkaç gündür özellikle de Bitcoin kripto para biriminde dev balinalar harekete geçtiği için diğer taraftan Amerikan bankacılık devi JPMorgan tarafından Bitcoin kripto para birimi ile ilgili yapılan olumsuz değerlendirmeler, bu para biriminin fiyatının bir tık aşağı düşmesine sebep oldu. İşte tam da böyle olmasını fırsata çeviren El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, fiyatlar düşerken 100 BTC daha satın aldı.

 El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda,

“El Salvador, az önce dipten alım yaptı. İndirim ile elde edilen 100 ekstradan coin

İfadesini kullandı.

Şu anda El Salvador Devleti’nin rezervlerinde Bitcoin miktarı, Böylelikle 1225 yükselmiş oldu. Mevcut fiyatlarla beraber bu miktar, 66 milyon doların üzerinde bir para yapıyor. Orta Amerika’da bulunan ve yaklaşık 7 milyon nüfusu bulunan El Salvador’un Bitcoin ile alakalı planları, bunların çok daha ötesinde. devlet başkanı Nayib Bukele, yakın zaman içerisinde bir Bitcoin şehri kuracaklarını ve burada vergilendirmenin kesinlikle olmayacağını dile getirmişti. Diğer taraftan 1 milyar dolarlık Bitcoin tahlili ihraç etmek suretiyle bu miktarı kripto para madenciliğinin en büyük maliyeti olan elektrik enerjisinden kurtulmanın yollarını arıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP