DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
ABD Donanması, Blok Tabanlı Projeye Emanet!

ABD Donanması, Blok Tabanlı Projeye Emanet!

Consensus networks, LoTeX blok zinciri teknolojisi aracılığı ile 700 bin ABD donanması askerinin gerçek zamanlı bir şekilde izlenmesine olanak tanıyacak.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
ABD Donanması, Blok Tabanlı Projeye Emanet!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önümüzdeki Sene Pilot Uygulaması Başlayacak

ABD donanması, mayıs ayı içerisinde HealthNet adını bir blog özelliğini taşıyan lojistik sistemi geliştirmek amacıyla consensus Network ile 1,5 milyon dolarlık bir sözleşmeye imza atmıştı. Nesnelerin interneti odaklı olan blok zinciri lotex uygulaması üzerine inşa edilecek olan projenin yüzde 50’si tamamlandı. 2022 senesinin başlarından itibaren yapılması planlanan pilot uygulaması açısından artık gün sayılmaya başlandı.

700 Bin Denizciye Lojistik Ve Gerçek Zamanlı Takip Desteği

Consensus networks, HealthNet uygulaması üzerinden yaklaşık olarak 700 bin ABD donanmasına ait askere gerçek zamanı takip ile Lojistik sağlamayı amaçlıyor. Geliştirici, diğer taraftan donanmanın güvenlik ile ölçeklenebilirlik gereksinimlerini karşılamak amacıyla floteks blok zinciri uygulamasını seçti. Networks CEO’su ve kurucusu Nathan Miller, uygulanacak bu projenin yarısının şimdiye kadar tamamlandığını ve Amerika Birleşik Devletleri donanmasının şimdiye kadar kaydedilen ilerlemeden memnun olduğunu dile getirdi. Ayrıca Miller, HealthNet Platformu’nun yalnızca donanmaya özel bir proje olmadığına da  vurgu yaptı. Programın, tıbbi tedarikçileri üreticiden hastaya takip etmek amacıyla entegre bir veri ortamı oluşturmasına ve aynı zamanda bir ara yüz kullanılmasına aracılık ettiği de açıklandı.

2022 senesinin başlarından itibaren ABD donanması tarafından kullanılacak bu teknoloji sayesinde 1 milyona yakın donanma askerinin gerçek zamanlı bir şekilde takip edilmesi başta olmak üzere lojistik destek sağlanması ile ilgili faaliyetlerin tamamı pratik ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilecek. Bu uygulamanın, aynı zamanda sağlık sektöründe kullanılan bir uygulama olmasının tecrübelerinden faydalanarak donanmada eksiksiz ve problemsiz bir şekilde kullanılmasına vurgu yapıldı.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP