DOLAR

32,3752

0.16%
EURO

34,9788

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Ünlü İsim, Türkiye’nin Ekonomik OHAL’e Girdiğini Savundu!
  • Finans 365
  • Finans
  • Ünlü İsim, Türkiye’nin Ekonomik OHAL’e Girdiğini Savundu!

Ünlü İsim, Türkiye’nin Ekonomik OHAL’e Girdiğini Savundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK, toplantısının sonrasında bir bildiri yayınlandı. Yayımlanan bu bildiride ise göze çarpan ekonomi kavramlarını değerlendiren ekonomist ve gazeteci Emin Çapa, “Bu artık ekonomik OHAL” Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Ünlü İsim, Türkiye’nin Ekonomik OHAL’e Girdiğini Savundu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘nın almış olduğu 100 baz faiz indirimi kararının hemen akabinde Türk Lirası, tarihi düzeyde değer kaybederek Amerikan doları karşısında 13,40 seviyelerinden işlem görmeye başlamıştı. Böyle olması karşısında Türkiye’nin her tarafında sokak eylemleri yapılmış ve vatandaşlar, iktidarın faiz politikasına tepki göstermişti. Geçtiğimiz gün Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Zayed Al Nahyan, Türkiye’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine gelmesi ile 20 milyar dolar doğrudan yatırım gerçekleştirecek açıklamalarının sonrasında dolar karşısında TL, 11,40 seviyelerine geriledi. Bunun sonrasında hükümet, olası protestolara karşı yeni tedbirler almaya başladı.

 Ekonomiye Vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısının sonrasında yayınlanan bildiride,

“Türkiye’nin inşa ettiği sağlam altyapı üzerinde, hedeflerine uygun şekilde yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaştığı ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditler değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 Ekonomik OHAL

Bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılım sağlayan gazeteci ve ekonomist Emin Çapa ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sonrasında yayımlanan bildiride yer alan ifadeler ile alakalı,

“Hükümetin uyguladığı akıldışı ekonomik programa eleştiri getirenler, bundan sonra bir milli güvenlik sorunu olarak görülebilirlerçünkü artık bu bir çeşit ekonomik OHAL”

ifadelerini kullandı.

 Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu en son yapmış olduğu toplantıda politika faizinin 100 baz puan olarak indirilmesine karar vermişti ve böylelikle %16 olan politika faizi %15’e indirilmişti. Diğer taraftan Amerikan bankacılık devi JPMorgan, yapmış olduğu açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın aralık ayı içerisinde 1 faiz indirimi daha yapacağını ve artık politika faizinde %14 olarak karar kılacağını yazmıştı. Daha sonrasında ise dolar başta olmak üzere altın piyasası yükselişe geçti ve Türkiye’nin pek çok yerinde hükümetin ekonomi politikalarını eleştirmek amacıyla halk, sokağa döküldü.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP