Erdoğan Uyardı: Döviz Kurunda Manipülasyon Yapanları Tek Tek Tespit Edin!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Erdoğan Uyardı: Döviz Kurunda Manipülasyon Yapanları Tek Tek Tespit Edin!

Erdoğan Uyardı: Döviz Kurunda Manipülasyon Yapanları Tek Tek Tespit Edin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme kurumuna döviz kurunda manipülasyon yapanları tek tek tespit etmeleri talimatını verdi. Devlet Denetleme Kurumu, manipülasyon olup olmadığını ve varsa kimler tarafından yapıldığını açıklayacak. Bu bağlamda yüklü miktarda alım gerçekleştirerek dolar ve euronun artmasına sebep olan kurum ve kuruluşlar tespit edilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Erdoğan Uyardı: Döviz Kurunda Manipülasyon Yapanları Tek Tek Tespit Edin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan Devlet Denetleme kuruluna son zamanlarda döviz piyasasında meydana gelen anormal değer artışlarının nedenlerini araştırarak dövizdeki manipülasyon müsebbiplerinin tespit edilmesi talimatını verdi.

 Yüksek Miktarda Alım Yapan Kişi Ve Kurumlar Tespit Edilecek

Yönetim ilkelerinin anayasaya uygun, verimli ve düzenli bir biçimde yürütülüp, geliştirilmesi maksadı ile kurulan Denetim Kurumu, yüklü miktarda döviz alım işlemlerini gerçekleştiren kişi ve kurumların tespit edilmesi için çalışmalara başlayacak. Alınan bir son dakika haberine göre, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ile ekibi, araştırma neticesini bir rapor haline getirerek eğer ki herhangi bir suç tespiti elde edilirse işlem yapılmak amacıyla ilgili kurumlara gönderecek.

 Devlet Denetleme Kurulu Her Türlü Bilgi Ve Belgeyi Talep Edebilir

Devlet Denetleme Kurumu, birim ve kuruluşların her kademe ve rütbedeki görevlileri ile doğrudan yazışma ya ve gerekli gördüğü takdirde elektronik ve fiziki ortamdaki gizli ya da açık her türlü bilgi, defter, belge, envanter, malzeme, taşınır ve taşınmazları işlem ve olayların her safhasında incelemeye, mahiyetleri uygun olanları ise gerektiğinde belirlemiş olduğu yere istemeye ya da getirmeye, bilgi almak amacıyla her kademe,, sınıftan ilgili kişileri çağırmaya, kurum ve kuruluşlardan temsilci istemeye yetkilidir.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Devlet Denetleme kuruluna vermiş olduğu talimattan  sonra kurul çalışmalara başlayacak ve yüklü miktarda döviz alımını gerçekleştiren kişi ve kurumların herhangi bir suç işledikleri ile ilgili kanaat oluşursa ilgili makamlara sevk edilecek. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aynı şekilde çalışma ile ilgili bir rapor sunulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP