DOLAR

32,5051

0.28%
EURO

34,6633

0.48%
ALTIN(gr)

2.476,45

-0,26%
BİST 100

%
Dünyanın Gözü Bu Haberde: Amerikan Merkez Bankası FED Başkan Ve Başkan Yardımcılığına Aday Gösterilen Jerome Powell İle Lael Brainard’ın Bitcoin Ve Diğer Kripto Para Tutumları!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Dünyanın Gözü Bu Haberde: Amerikan Merkez Bankası FED Başkan Ve Başkan Yardımcılığına Aday Gösterilen Jerome Powell İle Lael Brainard’ın Bitcoin Ve Diğer Kripto Para Tutumları!

Dünyanın Gözü Bu Haberde: Amerikan Merkez Bankası FED Başkan Ve Başkan Yardımcılığına Aday Gösterilen Jerome Powell İle Lael Brainard’ın Bitcoin Ve Diğer Kripto Para Tutumları!

ABD Başkanı Joe Biden, yarından itibaren başlayacak hafta içerisinde Amerikan Merkez Bankası başkanlığı için mevcut Başkan Jerome Powell’ı Merkez Bankası, başkan yardımcılığı görevi için ise şu anda mevcut yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Lael Brainard’ı aday göstermişti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Dünyanın Gözü Bu Haberde: Amerikan Merkez Bankası FED Başkan Ve Başkan Yardımcılığına Aday Gösterilen Jerome Powell İle Lael Brainard’ın Bitcoin Ve Diğer Kripto Para Tutumları!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Senatonun tamamında ve senato bankacılık komitesiinde onay verilmesi durumunda ise Jerome Powel, Amerikan Merkez Bankası başkanlığı görevini devam ettirecek, Brainard ise merkez bankasındaki görevine başkan yardımcılığı görevi ile devam edecek.

 Şüphesiz her iki ismin Amerikan Merkez Bankası yönetiminde alacakları pozisyonlar gereği, kripto para piyasasını da yakından ilgilendiriyor. Durumun böyle olması halinde Amerikan başkanının, Merkez Bankası başkanlığına Jerome Powell’ı aday gösterdiğini dile getirirken, kripto para regülasyonların da  vurgu yapmasından daha iyi bir şekilde anlaşılabilir.

Şimdiye Kadar Jerome Powell İle Lael Brainard, Kripto Paralar İle İlgili Nasıl Bir Tutum Sergiledi Ve Neler Söyledi?

Genel itibari ile konuya bakıldığında kripto paralara karşı sert bir tutum sergilemekten ziyade daha ılımlı bir şekilde yaklaştılar. Amerika Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, başkan olarak ilk defa göreve gelmiş olduğu 2018 senesinde kripto paraların yatırımcılar açısından çok ciddi riskler içerdiğini söyleyerek, finansal sisteme tehdit unsurunu oluşturacak herhangi bir kavramı meydana getirmediklerini söylemişti.

 Başkan Jerome Powell, ‘kripto paralar regüle edilmeli fakat FED tarafından değil’ açıklamasında bulunmuştu.

  Bitcoin İle Altın Arasındaki Benzerliği Vurgu

2019 senesinde Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, altın ile Bitcoin kripto para birimi arasında bir benzerlik olduğunu söylemişti. Amerikan Merkez Bankası Başkanı,

‘Bitcoin, altın gibi bir değer saklama aracı’ şeklinde bir söylemde bulunmuştu. 2021 senesinin mart ayı içerisindeki bir başka yapmış olduğu açıklamada ise bu kez kripto paraların tamamını kastederek,

Dolardan ziyade altına benziyorlar’ şeklinde konuşmuştu. Bununla beraber kripto paraların daha çok spekülasyon açısından kullanıldıklarını dile getirdi. Tabii ki ‘para’ ifadesini kullanmaktan kaçınarak varlık şeklinde ifadeler kullanmayı tercih ediyordu.

 Brainard, Risk Unsuruna Dikkat Çekmişti

Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell yardımcılığına Amerikan başkanı Joe Biden tarafından aday gösterilen Lael Brainard ise kripto paraların yüksek riskler oluşturduğuna dair bir açıklaması ile gündeme gelmişti. Brainard, 2021 senesinin mayıs ayı içerisinde,

“Kripto cüzdan teknolojilerinin rekabeti artırma, işlem ücretlerini düşürme gibi gelişmiş yönleri bulunuyor ancak dijital varlıkların banka gizlilik kanunu ve kara para aklamanın önlenmesi başta olmak üzere siber güvenlik, fiyat volatilitesi, gizlilik ve tüketici uyumluluğu gibi konularda daha yüksek değere sahip olduğunu belirtmek gerekir. FED olarak bu alandaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Mevcut boşlukları kapatmak için düzenleyici ve denetleyici tüm kurumlarla çalışıyoruz”

 şeklinde konuşmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP