DOLAR

32,5384

0.15%
EURO

34,9570

-0.05%
ALTIN(gr)

2.455,74

0,82%
BİST 100

%
Amerikan Bankacılık Devi  JPMorgan’dan Türk Bankacılık Sistemine Yönelik Kritik Açıklamalar!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Amerikan Bankacılık Devi  JPMorgan’dan Türk Bankacılık Sistemine Yönelik Kritik Açıklamalar!

Amerikan Bankacılık Devi  JPMorgan’dan Türk Bankacılık Sistemine Yönelik Kritik Açıklamalar!

Amerika merkezli dünyaca ünlü bankacılık devi JPMorgan, Türk bankacılık sisteminde şimdilik herhangi bir fon problemi yaşandığına dair işaretler görmediklerini açıkladı. JPMorgan, Türk bankacılık sisteminde şu anda herhangi bir fon probleminin yaşanmadığına dikkat çekti ve hemen akabinde Garanti Bankası ile Akbank'ın sermaye benzeri tahvilleri açısından 'ağırlık artır' tavsiyesinde bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Amerikan Bankacılık Devi  JPMorgan’dan Türk Bankacılık Sistemine Yönelik Kritik Açıklamalar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz gün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye’de faaliyet gösteren banka genel müdürleri ve yöneticileri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda ekonomide meydana gelen son gelişmeler ele alındı. Kavcıoğlu, toplantıdan hemen sonra yapmış olduğu açıklamada:

“Banka genel müdürlerimiz ile karşılıklı görüşlerimizi değerlendirdik, iyi bir görüşme oldu, biz zaten normalde de iletişim halindeyiz, herhangi bir problem yok, bankacılık sektörü Türkiye ve dünyada en güçlü şekilde çalışmalarını sürdürüyor “

İfadelerini kullandı.

 Merkez Bankası başkanının açıklamaları sonrasında Amerikan merkezli dünyaca ünlü bankacılık devi JPMorgan analisti Konstantin Rozanstsev, yapmış olduğu araştırma çalışmasında istikrara kavuşmaya başlangıç yapan piyasa şartlarının alakalı tahvillerden daha çok getiri elde edilmesini kolaylaştıracağını açıklayarak,

“Türkiye’de kredi risklerinin son haftalarda önemli ölçüde artmadığını düşünüyoruz”

ifadelerini kullandı.

Araştırma notunda Ayrıca:

“Bankacılık sisteminde şu anda fon sorunu yaşandığına dair işaretler yok. Bizim görüşümüze göre döviz hareketlerinin mevduatlarda volatilite ya da dış borç döndürme oranında bir sorun yaratması daha büyük endişe kaynağı fakat bu örneklerin uzak olduğunu düşünüyoruz”

Denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP