DOLAR

32,5922

-0.01%
EURO

35,0071

0.46%
ALTIN(gr)

2.435,10

0,51%
BİST 100

%
Bitcoin Cüzdanlarının Toplam Sayısı, O Seviyeye Ulaştı

Bitcoin Cüzdanlarının Toplam Sayısı, O Seviyeye Ulaştı

Kripto paraların amiral gemisi Bitcoin, 2021 senesini bir hayli hareketli geçirmeye devam ediyor. Bitcoin fiyatı kısa süre içerisinde (10 Kasım tarihinde) 69 bin doları gördüğü gibi bunun sonrasında ise çok sert bir şekilde düşüş yaşamaya başladı. Ancak Bitcoin kripto para biriminin temelleri sürekli olarak artış göstermeye ve gelişmeye devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Bitcoin Cüzdanlarının Toplam Sayısı, O Seviyeye Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BTC Cüzdan Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Bitcoin kripto para piyasasından alınan son dakika bilgisine göre an itibariyle Bitcoin cüzdanlarının toplam sayısı 40 milyonun üzerinde bulunuyor. Diğer taraftan blokchain.com kaynaklı bilgilere göre 10 Kasım tarihinde Bitcoin kripto para biriminin fiyatının 69 bin doları bulmasından sonra cüzdan sayısının 40 milyonu aşması, aslında Bitcoin’in ana akım kabulünü de gözler önüne seriyor. An itibariyle 0,001 btc değerine tekabül eden adreslerin sayısı 20,02 milyonun üzerinde bir rakamda seyrediyor. Bu rakam yaklaşık olarak 50 dolara tekabül ediyor. 2019 senesi içerisinde bu özellikleri taşıyan cüzdanların sayısının an itibariyle iki katına çıktığı görülüyor. 10 milyona yakın adresini ise 0,01 btc yani yaklaşık olarak 500 dolar değerinde bir btc rakamına tekabül ettiği aktarılmakta. Bu rakam, 2020 senesindeki verilerle kıyaslandığında %30 oranında artış olduğunu gözler önüne seriyor. Yaklaşık 7 milyon cüzdan ise elindeki btc miktarını 2019 senesine oranla iki katına çıkarmış oluyor.

 6 milyon cüzdan adresinin ise 5 bin dolar ve daha da üzerinde bir kıymete sahip BTC bakiyesine sahip olduğu aktarıldı. Bir zamanlar yalnızca bireysel yatırımcı tarafından benimsenen Bitcoin, artık dünyanın en büyük bankaları ile El Salvador gibi devletler tarafından desteklenmeye devam ediliyor. Zira El Salvador, yapış olduğu Bir açıklamada Bitcoin para biriminin resmi para birimi dolar ile beraber alım satım işlemlerine tabi tutulmasına karar verdiğini açıklamıştı. Daha sonrasında ise vergiden muaf bir Bitcoin şehri kurulması için çalışmalara başlandığını dile getirilmişti. Bu durum ise önümüzdeki seneler itibariyle ana akım kabulün ne kadar hızlı bir şekilde gerçekleşebileceğini yönelik ipuçlarını veriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP