Taksitlendirilen Prim Borçlarının İlk Taksitlerinin Ödenmesinde O Tarih Son!

Taksitlendirilen Prim Borçlarının İlk Taksitlerinin Ödenmesinde O Tarih Son!

Prim borcu bulunan vatandaşların, bu borçlarını yapılandırmada kanunun getirmiş olduğu fırsatlardan yararlanabilmeleri amacıyla borçlarının ilk taksitlerini 30 kasım tarihine kadar ödemeleri gerekir. Yapılandırılmış prim borcu ödemeleri ise e-devlet uygulamasından yapılabildiği gibi diğer taraftan sosyal güvenlik kurumunun anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri başta olmak üzere ATM'ler ile internet ya da mobil bankacılık aracılığıyla da yapılabiliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Taksitlendirilen Prim Borçlarının İlk Taksitlerinin Ödenmesinde O Tarih Son!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Eylül’de başvuruları tamamlanan 7326 sayılı kanun bağlamında taksitlendirilen borçların ilk taksit ödemeleri 30 kasım tarihine kadar yapılabilir. İkinci taksiti ise son ödeme tarihi 31 Aralık tarihinde sona erecek. Bu fırsatların kaçırılmaması ile yapılandırmanın bozulmaması açısından ilk iki taksitin süresi içerisinde ödenmesi zorunludur.

 ATM’lerde Taksit Ödemeleri Yapılabiliyor

Bu kanunun getirmiş olduğu fırsatlardan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru sonucunda önemli miktarda SGK alacakları yapılandırmaya gitti. yapılandırılmış prim borcu ödemeleri ise e-devlet uygulamasından yapılabildiği gibi sosyal güvenlik kurumunun anlaşmalı olduğu bankalar ile bu bankalarının ATM’leri ve internet ya da mobil bankacılık aracılığı ile de yapılabilir.

 1 Milyondan Fazla Kişi Prim Borcunu Yapılandırdı

Yapılan bu çalışma bağlamında bir milyonun üzerinde vatandaşın 2021 senesinin nisan ayı ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş sigorta primleri başta olmak üzere genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigorta primleri, yersiz ödenmiş olan gelir ile aylıklardan meydana gelen alacaklar, işlenen fiillere yönelik idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı ya da malullük neticesinde meydana gelen orucu alacakları ile bağ-kur sigortalılarının daha öncesinde durdurulan hizmet sürelerinin ihyası durumunda meydana gelen borçları yapılandırıldı.

 Gelir Testinde Son Başvuru Tarihine Dikkat!

Şimdiye kadar gelir testini hiç yaptırmamış kişilerin 30 kasım tarihine dek gelir testi yaptırmaları halinde çıkacak sonuca göre geliri, asgari ücretin üçte birinin altında bulunan vatandaşların bütün borçları silinecek ve primleri ise devlet tarafından karşılanacak. Sigorta primi devlet tarafından karşılanan vatandaşlar genel sağlık sigortasına herhangi bir ödeme yapmadan sağlık hizmetlerinden de ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek. 2021 senesi nisan ayı ve öncesine ait genel sağlık sigortası prim borcunu ödemek isteyen yurttaşlar, bu borçlara ait gecikmez zamlı başta olmak üzere gecikme cezaları alınmaksızın yalnızca prim borç asıllarını 31 Aralık tarihine kadar ödeyebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP