DOLAR

32,5708

0.28%
EURO

34,6594

-0.25%
ALTIN(gr)

2.503,64

0,79%
BİST 100

%
Güney Afrika’da Ortaya Çıkan Yeni Varyant İle Aynı İsmi Taşıyan Kripto Para %900 Değer Kazandı
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Güney Afrika’da Ortaya Çıkan Yeni Varyant İle Aynı İsmi Taşıyan Kripto Para %900 Değer Kazandı

Güney Afrika’da Ortaya Çıkan Yeni Varyant İle Aynı İsmi Taşıyan Kripto Para %900 Değer Kazandı

Dünya sağlık örgütünün (WHO), Güney Afrika’da koronavirüsünün yeni varyantının ortaya çıktığını açıklaması ile beraber kripto para piyasasında bu yeni varyant ile aynı adı taşıyan kripto bir para bir gecede %900 oranında değer kazandı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Güney Afrika’da Ortaya Çıkan Yeni Varyant İle Aynı İsmi Taşıyan Kripto Para %900 Değer Kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya sağlık örgütünün son koronavirüsü varyantına yönelik ismi açıklamasının hemen sonrasında bu hafta sonu bu yeni varyant ile aynı ismi taşıyan bir kripto para, %900’ün üzerinde bir artış kaydetti. Dünya, bir taraftan kovid-19 salgınının yaralarını sarmaya çalışırken, kara haber Dünya sağlık örgütünden geldi. Güney Afrika’da omicron verilen bir yeni varyantın tespit edildiği açıklandı. Gözler, kripto para dünyasına çevrildiğinde ise bu yeni varyant ile aynı ismi taşıyan bir kripto para birimi, hafta sonu %900’ün üzerinde bir değer kaydetti.

 Dünya sağlık örgütünün son koruna virüsü varyantının ismini açıklamasının hemen akabinde gözler bu varyant ile aynı ismi paylaşan kripto paraya çevrildi. Sadece hafta sonu (48 saat içerisinde) %900 oranında değer artışı kaydeden Omicron Kripto para birimi, milyonlarca kez görüntülendi, tıklandı, hakkında yorumlar yapıldı.

 Dünya sağlık örgütü tarafından yeni covid varyantının isminin mikron olduğununun söylenmesi den hemen sonra kripto para piyasasında aynı ismi taşıyan bu para birimi harekete geçti. Sahipleri açısından 27 Kasım tarihinde öğlen saatlerinde hareketlilik başladı. Ve 7 dolarlık direnci kırdıktan sonra kısa süre içerisinde 187 dolara kadar çıktı. Daha sonrasında ise çılgın bir boğa koşusuna dönüşen ve hareket eden bu kripto para birimi, 242 dolara ve daha sonrasında ise 689 dolara kadar çıktı. Geleneksel bir şekilde Dünya sağlık örgütü; etiketi, ayrımcılığı ve karmaşık isimleri önlemek amacıyla virüsleri Yunan alfabesinin harflerinden adlandırıyor. Bu sefer organizasyon, seçimini yaptı. Omicron, 400 dolar seviyesinden Bir düzeltme ile 260 dolara kadar gerilemiş olsa da 689 dolara kadar yükselmeyi başardı.

 Omicron Nedir?

Ekonomik dinamikleri aracılığı ile pay ile tahmin sahiplerini ödüllendiren merkezi bulunmayan bir rezerv para birimi protokolüdür. Şimdi ise omicron, bütün zamanların en ölümcül 6. Pandemisi ile aynı ismi taşıyan mevcut Pandeminin arka yüzünde ise ün kazanmak ve Kripto para endüstrisinde hiç de yeni değil.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP