DOLAR

32,5740

0.09%
EURO

35,0694

0.44%
ALTIN(gr)

2.427,01

0,18%
BİST 100

%
Lodostan Araçları Hasar Gören Vatandaşların Dikkatine! Trafik Sigortası, Fırtınadan Kaynaklı Zararı Ödeyecek mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Lodostan Araçları Hasar Gören Vatandaşların Dikkatine! Trafik Sigortası, Fırtınadan Kaynaklı Zararı Ödeyecek mi?

Lodostan Araçları Hasar Gören Vatandaşların Dikkatine! Trafik Sigortası, Fırtınadan Kaynaklı Zararı Ödeyecek mi?

Şiddetli fırtına ile lodos sebebiyle araçları hasar gören vatandaşlar, bu hasarları trafik sigortasının karşılayıp karşılamayacağını merak etmeye başladı. Araç hasarları ile alakalı ihbar yağmaya başladı ve İstanbul sigorta acenteleri derneği Onursal başkanı Turusan Bağcı, konuya açıklık getirdi: "Poliçede fırtına teminatının olması gerekiyor. Fırtınadan kaynaklı zararı trafik sigortası ödenmeyecektir." Dedi. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Lodostan Araçları Hasar Gören Vatandaşların Dikkatine! Trafik Sigortası, Fırtınadan Kaynaklı Zararı Ödeyecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arabalarında lodostan kaynaklı hasar olanlar ne yapacak?

Kaskosu bulunan vatandaşların hasarı karşılanacak. Meteoroloji raporu talep edilebilir işte detaylar ve çok daha fazlası haberimizde…

 İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Bursa olmak üzere pek çok ilde meydana gelen şiddetli fırtına ile lodos çok sayıda ev, araç ve tarım arazilerine hasar verdi. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İstanbul sigorta acenteleri derneği onursal başkanı Turusan Bağcı,

“Lodos ya da fırtına hasarı dediğimiz hasarlarla ilgili ihbar yağmaya başladı. Poliçede fırtına teminatının olması gerekiyor. Fırtınadan kaynaklı zararı trafik sigortası ödenmeyecektir. Kaskosu olanların hasarı karşılanacak. Tarım sigortalarında, seradaki ürünleriniz sigortalanmış sabunun priminin yarısını devlet ödemektedir. Kaybınızı tamamını da tarım sigortalarından alabiliyorsunuz.”

Şeklinde ifadeler kullandı.

 Sigorta Acenteleri Lodos Hasarı İhbarı Yağıyor

 Dün akşam ve bugün de etkisini devam ettiren fırtına ile şiddetli rüzgar sebebiyle ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu. İstanbul’da Lodos hızı saatte 130 kilometreyi buldu. Kentte pek çok yerde çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, araçlar, ev ve işyerleri hasar gördü.

 Rüzgarın hızı Beylikdüzü’nde 130 kilometre, Adalar’da ise 100 kilometre ve boğaz çevresinde ise 80 kilometre saate kadar ulaştı. Durum böyle olunca pek çok vatandaş açısından maddi problemler meydana geldi. İstanbul sigorta acenteleri derneği onursal Başkanı turusan Bağcı, dün ve bugün acentelere Lodos hasar ihbarı yağdığını söyledi.

 Turusan Bağcı, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 “Son zamanlarda ülkemizde doğal felaketlerin sayısı artmaya başladı. Bunun nedeni çevre kirliliği, doğa bir anlamda ciddi yüksek oranda zarar vermeye başladı. Fırtına, hortumlar, yüksek şiddetli rüzgarlar ve lodosun şiddetinin son zamanlarda hızla artması buna önemli bir örnektir.”

 Tazminat alınabilir

 Fırtına ya da lodos hasarı dediğimiz hasarlarla alakalı ihbar yağmaya başladı. Hem araçlarda çok ciddi zararlar meydana gelmiş hem de konutlarda çok ciddi problemler var. İş yerlerinde de yine aynı şekilde çok ciddi hasarlar var. En önemli hususlardan birisi ise tarım ürünlerinde çok ciddi problemlerin meydana gelmesi. Bunların tamamını sigortalamak mümkün. Vatandaşların hayatını kaybetmesi durumunda hayat sigortası ile ferdi kaza sigortası var ise eğer bu durumda fırtına neticesinde yüksek tazminat alınması mümkündür.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP