DOLAR

32,2563

-0.02%
EURO

34,6856

-0.11%
ALTIN(gr)

2.402,34

0,09%
BİST 100

%
Bakan Bilgin’den Son Dakika 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Bakan Bilgin’den Son Dakika 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgin’den bir son dakika 3600 ek gösterge açıklaması geldi. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge açısından çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı içerisinde oluşturulan kurulun faaliyetlerini tamamladığı açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Bakan Bilgin’den Son Dakika 3600 Ek Gösterge Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgin’den 3600 ek gösterge açıklaması… Bakan bilgin, bakanlık içerisinde kurulan kurulun konu ile ilgili çalışmalarını tamamladığını ve bundan sonraki süreç içerisinde diğer bakanlıklar ile memur-sen ile görüşme gerçekleştireceklerini dile getirdi.

 Bakan Bilgin, daha önceki açıklamalarında bu konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelmesi amacıyla Ocak ayı içerisinde çalışmalara başlanacağını işaret etmişti. Kasım ayının ortasında bir etkinlikte demeç veren bakan bilgin,

“Bu çalışmayı sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah Ocak ayında Türkiye Büyük millet meclisine getireceğiz”

Açıklamalarında bulunmuştu.

 Ne olmuştu?

Bundan 1,5 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir toplantıda çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgin’e ‘3600 ek gösterge çalışmalarını başlatın!’ talimatını vermişti. Daha sonrasında ise çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı içerisinde 3600 ek gösterge çalışmaları için bir kurul oluşturdu. Bu kurul, çalışmalarına başladı ve devlet memurlarını yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlandığı haberi ise bizzat Bakan Bilgin’den geldi. Bundan sonraki süreç içerisinde ocak ayına geldiğimizde çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgin’in de söylemiş olduğu gibi 3600 ek gösterge çalışmasının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelmesi ve onaylanması bekleniyor.

 3600 ek gösterge yasası çıkması durumunda başta din görevlileri olmak üzere sağlık personelleri ile polislerin maaşları ciddi manada artacak. 3600 ek gösterge yasa tasarısı ile ilgili çalışmalar, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından yerine getiriliyor. Ocak ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 3600 ek göstergenin gündeme gelmesi ve yasal bir hal alması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP