DOLAR

32,6046

0.39%
EURO

34,8214

0.24%
ALTIN(gr)

2.502,27

0,73%
BİST 100

%
O Ülke, Kripto Parada Vergileri Bir Yıl Erteleme Kararı Aldı

O Ülke, Kripto Parada Vergileri Bir Yıl Erteleme Kararı Aldı

Kripyto para regülasyonlarının en sert biçimde uygulandığı ülkelerden biri olan ve ortaya çıkarılan yeni kurallarını 20 Eylül tarihinden itibaren borsalara zorunlu kılındığı Güney Kore ülkesinde, kripto para kazanç vergisi 1 sene boyunca ertelemek üzere... Konuyla alakalı kanun tasarısı kabul edilirken, diğer taraftan tasarının yasal bir hal alması durumunda %20'lik vergi 2022 değil, 2023 senesinin ocak ayından itibaren alınmaya başlanacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
O Ülke, Kripto Parada Vergileri Bir Yıl Erteleme Kararı Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore Maliye Bakanı, kripto paralardan alınacak vergi tutarını öngören kanun 1 yıl boyunca uzatılması hususunda ortaya konan kanun tasarısının kabul edildiğini duyurdu. Kanunun, mecliste kabul edildiği takdirde kripto para iş ve işlemlerinden elde edilecek sermaye kazancı vergisi 1 sene sonra alınmaya başlanacak.

 Kripto para tanımı yapılmadan vergi alınmasına bazı milletvekilleri tepki gösterdi

Bazı milletvekillerinin vergi kanununa karşı çıktıkları açıklanırken, özellikle de kripto para birimlerinin tanımı yapılmadan böyle bir uygulamaya geçilmesini doğru bulmadıkları aktarıldı. Erteleme ile ilgili alınmış kararın çıkmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Karar kesinleştiği takdirde kripto para işlemlerinden alınacak olan 220 oranındaki verginin, 2023 senesinin 1 Ocak tarihinden itibaren kullanıcılardan kesilmeye başlanacağı açıklandı.

Soğuk cüzdanlarda tutan yatırımcılara kötü haber!

Konu ile alakalı bir başka ortaya atılan iddia ise alış fiyatı tespit edilmemiş olan ve uzun zamandır soğuk cüzdanlarda tutulmakta olan coinlerde ise kazançtan değil, tam tersine toplam fiyat üzerinden %20’lik bir vergi kesilmesi öngörülüyor. Bu durum ise cüzdanlarında uzun müddettir varlık tutmakta olan kullanıcıların yüksek meblağlarda vergi ödemek zorunda kalacakları durumunu ortaya çıkarıyor.

2 Aralık’ta karar meclise gelecek

Bilindiği gibi Güney Kore’de 20 Eylül tarihinden itibaren yeni regülasyon kuralları devreye sokuldu ve alım-satım işlemlerinin gerçekleştirildiği borsaların, uyumluluk sürecini bitirmiş ve bankalarda kendi namına hesabı bulunan vatandaşlarla çalışması zorunluluğu getirilmişti. Bu zorluğu uyum kuralları sebebiyle pek çok düşük ve orta ölçekli borsada katılmak zorunda kalmış. Güney Kore’de bu ve buna benzer borsalarda yoğun altcoin alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği biliniyor.

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP