DOLAR

32,3810

0.12%
EURO

35,1050

-0.08%
ALTIN(gr)

2.322,13

0,14%
BİST 100

%
Amerikan Merkez Bankası (FED), Kripto Paraları Araştıracak Yeni Bir Birim Kurdu

Amerikan Merkez Bankası (FED), Kripto Paraları Araştıracak Yeni Bir Birim Kurdu

ABD Merkez Bankası (FED)’in New York’ta faaliyet gösteren kolu, New York inovasyon merkezi (NYIC) adı ile içerisinde CBDC’lerin bulunduğu parasal teknoloji verilerini test etme maksadı ile bir oluşum kurduğunu dile getirdi. New York FED ile uluslararası ödemeler Bankası’nın beraber faaliyet göstereceğini dile getiren Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell,

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Amerikan Merkez Bankası (FED), Kripto Paraları Araştıracak Yeni Bir Birim Kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Bu ortaklık özellikle Merkez Bankası dijital paraları ve sınır ötesi ödemeler konusunda bize yol gösterecek”

İfadesine yer verdi.

 New York FED, BIS’ın vereceği yardımlar aracılığıyla bir Fintech araştırma birimi kurduğunu açıkladı. New York inovasyon merkezi adındaki bu kuruluş, temmuz ayı içerisinde New York FED’e katılım sağlayan New York inovasyon merkezi adındaki bu kuruluş, temmuz ayı içerisinde New York FED  kuruluşuna katılım sağlayan Per Bin Zelowitz yönetiminde işlemleri gerçekleştirecek. New York inovasyon merkezi’nin en büyük fonksiyonlarından biri ise son zamanların en çok tartışma konusu olan Merkez Bankası dijital para birimleri ile sabit coinler ve sınır ötesi ödemeler olacak.

 Uluslararası ödemeler Bankası (BIS) ile beraber faaliyet gösterecek olan New York inovasyon merkezinin açılışını sanal bir toplantıda gerçekleştiren Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamalar da şu ifadelere yer verdi:

“BIS ile yapılan bu ortaklık, CBDC’ler konusundaki araştırmalarımızı desteklemenin yanı sıra sınır ötesi ödemelerin elimizdeki mevcut sistemle nasıl daha masrafsız ve daha hızlı yapılabileceği konusuna odaklanacak. “

 Kurumun başında bulunacak kişi; iklim riskleri, açık finans, paranın geleceği, finansal piyasaların altyapıları, denetleyici ve düzenleyici teknoloji şeklinde belirlenen 5 alan içerisinde var olan ‘paranın geleceği’ başlığı direkt bir şekilde CBDC’ler konusuna ağırlık veriyor. Diğer taraftan kurumun en kritik odak noktası olacağını fakat sabit coinlerin ise dahil olduğu kripto paralar hususunda da yine aynı şekilde özel çalışmalar gerçekleştirilebileceği açıklandı.

Süper güç ABD, paranın geleceği konusunda şüphelere düşmeyecek çeşitli yatırımlar gerçekleştirmek amacıyla böyle bir kuruluşun oluşturulmasına izin verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP