Anneler Dikkat! 5400 TL Ödeme Yapılacak, Peki Başvuru Şartları Nelerdir?

Anneler Dikkat! 5400 TL Ödeme Yapılacak, Peki Başvuru Şartları Nelerdir?

Milyonlarca anneyi sevindiren müjdeli haber, akşama doğru bakan tarafından açıklandı. hibe veriliyor, şartları da belli oldu.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Anneler Dikkat! 5400 TL Ödeme Yapılacak, Peki Başvuru Şartları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışan annelere bakıcı desteğinde son dakika gelişmesi yaşandı. Artık 5400 TL ödenecek. Kadın istihdamını desteklemek ile çocuğu bulunan annelerin iş yaşamından kopmamaları amacıyla başlatılan destek artış gösteriyor. SGK tarafından Avrupa Birliği destekli ‘eğitimli çocuk bakıcılarının teşviki yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi’ bağlamında, eğitimli çocuk bakıcısı istihdam eden Annelere  0 ile 36 aylık çocuk bakımı alanında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sertifikaları almış kadınlar, (bakıcı eğitim teşvik) bu desteklerden faydalanabiliyor.

Ödenecek Tutar, 375 Euro‘ya Çıkacak

Çalışan anne desteği, şu anda 325 € olacak şekilde ödeniyor. Özel gereksinimli annelere ise ayda 375 Euro ödeme yapılıyor. 2022 senesi açısından ise destek tutarı 375 Euro’ya yani TL ile 5400 TL’ye çıkacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, küçük çocuğu bulunan annelerin iş yaşamından ayrılmamalarının hedeflendiğini açıklayarak, pandemi dönemi içerisinde hibe desteğinin devam ettiğini söyledi.

 Çalışma Bakanı Bilgin, kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi maksadı ile Türkiye ile Avrupa Birliği tarafından karşılanmakta olan proje bağlamında “Çalışan anne desteği” ile “bakıcı eğitim teşviği” bileşenleri adı altında ödeme yapıldığını açıkladı.

 Kimler başvurabilir?

Avrupa birliği ile ortaklaşa bir şekilde finanse edilen ve edilecek olan sosyal güvenlik kurumunun yürütmüş olduğu ‘eğitimli çocuk bakıcılarının teşviki yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi’ açısından Ankara, İzmir ve İstanbul’da çocuğu ile beraber ikamet eden anneler, E- devlet uygulaması üzerinden Giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu desteğe başvuru tarihi itibariyle 0 ile 2 yaş aralığında çocuk sahibi olan anneler başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP