DOLAR

32,5385

0.1%
EURO

34,8289

0%
ALTIN(gr)

2.494,23

0,40%
BİST 100

%
Son Kripto vurgunu: Bitrota

Son Kripto vurgunu: Bitrota

'Birrota’ adı ile oluşturulan bir kripto para borsası uygulaması üzerinden 30 bine yakın katılımcıdan para toplandı. Daha sonrasında ise yatırım gerçekleştiren kişilere, aylık %30 kazanç vaat edildi. Toplanan para 1 milyar TL'ye yakın.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Son Kripto vurgunu: Bitrota
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mağdurlardan bazıları bankadan 50.000 TL kredi çektiklerini ve parayı buraya yatırdıklarını ancak sistemin battığını söylüyor. Kripto para Borsasının mağdurları arasında futbolcu Gökhan Zan’ın kardeşi de var. Son kripto vurgununun adresi Kayseri! ‘Bitrota ‘ile oluşturulan kripto para borsası üzerinden 30 bine yakın vatandaştan para toplandı. Toplanan para miktarı ise 1 milyar TL’ye yakın. Sistem kısa süre önce çöktü; sahibi ise ortalıktan kayboldu. Bir savcının da para yatırdığı iddia edilen kripto para borsası mağdurları arasında futbolcu Gökhan Zan’ın kardeşi de var.

Kripto para borsaları, evet gerçekten de dünya genelinde faaliyet gösteren ve bazı yatırımcılara milyarlarca dolar para kazandırırken, bazılarına ise servetlerini, evlerini, arabalarını kaybettirecek derecede büyük hayal kırıklıkları yaşatmaya devam ediyor.

 Yakın zaman içerisinde Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin, Hecoin para borsalarından sonra benzer bir çöküş haberi Kayseri merkezli bir kripto para borsasından geldi. ’Bitrota’

 Savcılık makamlarına gerçekleştirilen şikayetler ile ulaşılan bilgilere göre, Avustralya vatandaşı Hasan Özkan ile Kenan Altun isimli şahıslar, 3 sene önce Kayseri’de bir firma kurdu. Endless Yazılım Teknoloji AŞ isimli şirket geçtiğimiz aralık ayı içerisinde, BİTROTA adında bir Kripto para borsasını devreye soktu. Bu bahsi geçen kişiler, ‘Talent’ adını vermiş oldukları coine yatırım açısından yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Katılımcılara yüksek kazanç vaat ettiler

Kayseri merkezli kurulan bu kripto para borsasına Kayseri’nin haricinde en çok Hatay’dan katılım sağlandı. Hatay’da bir dizi ofisin kurulması sebebiyle bu ildeki katılımcı sayısı ise oldukça yüksek rakamlarda. Sisteme para yatıran vatandaşlar arasında oto sanayide çalışan işçi de var, öğretmen de var, poliste… Hatta bir savcının dahi bu Kripto para borsasına para yatırdığı konuşulan haberler arasında yer alıyor.

Hatay’da 3 ayrı ofis açtılar

Kısa süre içerisinde bu kripto para borsasına  yatarım sağlayan kişi sayısı çığ gibi büyüdü. Konuşulan bazı haberlere göre 30 bine yakın kişi sisteme para yatırdı. Hatay’da bir dizi ofisin kurulması sebebiyle bu ildeki katılımcı sayısı ise daha çok fazla. Sisteme para yatırım kişiler arasında her meslek grubundan insanlar var.

 Sahibi Sırra Kadem Bastı

Bitrota adındaki kripto para borsasının bağlı olduğu Endless yazılım Anonim Şirketi, 2018 senesinin Temmuz ayı içerisinde Kayseri’de kurulan bir şirkettir. Kenan Altun ile Avustralya’da yaşayan Hasan Özkan adındaki bu iki kişinin kurduğu şirket, geçen sene ekim ayı içerisinde sermaye artışı yaptı. Şirketin sermayesi bir milyon TL’ye kadar çıktı. Kasım 2020’den itibaren nisan 2020’ye kadar ki geçen dönem içerisinde yatırım gerçekleştiren vatandaşların ödemeleri yapıldı. Fakat sistem bu tarihten itibaren çöküşe geçti. Konuya yakın bir kaynak, hızlı büyüme bu sonucu getirdi işte şeklinde açıklamalar yaptı.

Şimdi piyasada 30 bine yakın mağdur ile milyarlarca TL vurgun var. Konuyla ilgili araştırma sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP