Gram Altın, Gözünü O Seviyeye Dikti, Uzmanlar Uyarıyor, Orta Vadede Bu Seviyelere Dikkat!
  • Finans 365
  • Altın
  • Gram Altın, Gözünü O Seviyeye Dikti, Uzmanlar Uyarıyor, Orta Vadede Bu Seviyelere Dikkat!

Gram Altın, Gözünü O Seviyeye Dikti, Uzmanlar Uyarıyor, Orta Vadede Bu Seviyelere Dikkat!

Güne yükselişle başlamasının hemen sonrasında altının gram fiyatı, 780 TL seviyesinde alım satım işlemlerine tabi tutulmaya devam ediliyor. Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altının fiyatı 1276 TL olurken, Cumhuriyet altını ise 5201 TL'den satışa sunuluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Gram Altın, Gözünü O Seviyeye Dikti, Uzmanlar Uyarıyor, Orta Vadede Bu Seviyelere Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün dolar kurunda meydana gelen yükselişe paralel bir şekilde değer kazanan altının gram fiyatı, bugün öncelikli olarak kapanışını yüzde 3,6 oranı üzerinde 765 TL’den tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne sınırlı bir yükseliş ile başlamasının sonrasında 12.00 itibariyle 780 TL’den işlem görmeye başladı.

 Şu anda 780 TL’den alım satım işlemlerine tabi tutulan gram altın fiyatının kısa vadede 800 TL bandında sabit kalması ve daha sonrasında ise uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre 800 TL’nin daha da üzerinde bir arkamdan işlem görmesi bekleniyor.

 Cumhuriyet ve çeyrek altın ne kadar?

Aynı dakikalar içerisinde çeyrek alsın 1276 TL’den satışa sunulurken, Cumhuriyet altını ise 5201 TL’den satışa sunuluyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralar içerisinde önceki kapanışa oranla %0,9 bir artış kaydetti ve 1786 dolardan alıcı buluyor.

 Ons Altında İse 1830 Dolar Direnç Konumunda

 Analistlerin yapmış oldukları açıklamalara bakılırsa Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan ve Güney Afrika’da ortaya çıktığı belirlenen omicron varyantının ekonomiye etkisine yönelik endişeler ve tahvil alımlarının beklenenden çok daha önce sonlandırılabileceğine yönelik işaretler veriyor.

Bugün ise Amerika Birleşik Devletleri’nde Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell ile Hazine Bakanı Janet Yellen tarafından temsilciler meclisi finansal hizmetler komitesinde bir konuşma gerçekleştirilecek ve uzmanlar, bu konuşmaların dünya ekonomisi adına çok önemli olduğunu söylüyor. Veri tarafında ise küresel çapta imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi ile ABD’li ADP Özel sektör istihdamının ön plana çıkacağı ifade ediliyor. Analistler, altının ons fiyatında 1830 doların çok önemli bir direnç ve yine aynı şekilde 1780 doların ise destek konumuna geldiğini açıkladı.

Dünya ekonomisine yön veren Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası başkanı ile hazine Bakanı tarafından yapılacak konuşmanın dünya ekonomisine (dolar, altın) etkilerini ve çok daha fazlasını bu satırlardan takip edebilirsiniz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP