DOLAR

32,4653

-0.1%
EURO

34,8266

-0.54%
ALTIN(gr)

2.442,39

0,27%
BİST 100

%
Asgari Ücret Tespit Komisyonunda: ‘İşçiyi Enflasyona Ezdirmeyeceğiz’ Mesajı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Asgari Ücret Tespit Komisyonunda: ‘İşçiyi Enflasyona Ezdirmeyeceğiz’ Mesajı

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda: ‘İşçiyi Enflasyona Ezdirmeyeceğiz’ Mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlığında Çalışma Bakanlığı'nın Reşat Morali salonunda asgari ücret tespit komisyonu toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk sözü aldı. Bilgin,

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Asgari Ücret Tespit Komisyonunda: ‘İşçiyi Enflasyona Ezdirmeyeceğiz’ Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Ekonomideki dalgalanmalara karşı emeği koruyacağız. Asgari ücret, son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Asgari ücret gerçekten önemli. Türkiye’de asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon civarında işçi var emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz”

İfadelerini kullandı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in sonrasında Türk-İş genel eğitim sekreteri Nazmi Irgat sözü aldı:

“Her ne kadar dolarla maaş almazsak da günümüz ekonomik yapısı içinde bütün alışveriş yaptığımız fiyatların döviz cinsinden değerlendirildiğini yaşayarak görüyoruz”

Dedi.

 Son zamanlarda artış gösteren maliyetler karşısında işverenlerin ilk ve hatta çoğu kez tek başvurduğu yolun müdahaleyi emek maliyetine yapmak olduğunu dile getiren Irgat, işçilerin insanca yaşanacak ücretler hak ettiğini dile getirdi.

“Ülkemizde ucuz emek üzerine kurulan bir ekonomik sistem var. İçinde bulunduğumuz şartlarda asgari ücretle 4 kişilik bir ailenin geçinmesi mümkün değil, bakanımızdan umutluyuz. İşverende ilk defa enflasyon üstü bir artışı savunuyor. Hükümet de buna dikkat çekiyor“

ifadelerini kullandı.

Patronlardan ‘çalışanları enflasyona ezilmeyecek artış’ mesajı

Son olarak komisyonda patronları temsilen komisyona katılan Türkiye işverenler sendikası konfederasyonu genel sekreteri Akansel Koç konuştu:

“Salgın nedeniyle 1,5 yıldır farklı bir dönemden geçiyoruz. Ülkeler arası yoğun rekabet için mücadele ediyoruz. Asgari ücret istihdam teşviki yeni istihdam yaratılmasına fayda sağlamaktadır. Girdi krizi ve yüksek belirsizlik birçok sektörümüzü olumsuz etkiliyor. Asgari ücret belirlenirken ekonomi ve işletmelere etkileri de göz önüne alınmalı. Asgari ücret sadece asgari ücretle çalışanlara değil, tüm çalışanlara ilgilendiriyor. Asgari ücretin tespitinde olağanüstü ekonomik durum ve kayıt dışılığın dikkate alınmasını, asgari ücret teşvikinin %6 oranında uygulanarak devam etmesini, istihdamı destekleyerek adımlar atılmasını, ücretler üzerindeki vergi ve sigorta primi yüklerinin kaldırılmasını istirham ediyoruz. Ülke olarak da birlikte büyüyebilmek esastır. Çalışanlarımızı enflasyon karşısında ezilmeyecek, dengeli bir artışa şimdiden ‘evet’ diyoruz. “İfadelerini kullandı.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP