DOLAR

32,3789

0.16%
EURO

34,9661

-0.34%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Kripto Para Vurgunu ‘Bitrota’da 2 Kişiye Yakalama Kararı

Kripto Para Vurgunu ‘Bitrota’da 2 Kişiye Yakalama Kararı

Kayseri Cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen kripto para vurgunu Bitrota borsasında dolandırıldıklarını dile getiren vatandaşların yapmış oldukları şikayet üzerine şirket sahibi Kenan Altun ile Hasan Özkan hakkında Hatay ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yakalama kararı çıkarıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Kripto Para Vurgunu ‘Bitrota’da 2 Kişiye Yakalama Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de ikamet eden Kenan Altun ile Avustralya vatandaşı Hasan Özkan, 3 sene önce Endless Yazılım Teknoloji AŞ isminde biri şirket kurdu. Bu firma geçen sene aralık ayı içerisinde bitrota adında bir kripto para borsasını açarak devreye soktu. Çok sayıda vatandaş, kripto para borsasına yüklü miktarda yatırım gerçekleştirdi. Yatırım yapan kişilere ise aylık %30 kazanç vaadinde bulunuldu.

 Geçtiğimiz nisan ayı içerisinde düzenlenen ve binlerce vatandaşın yatırım gerçekleştirmesini sağlayan kampanya dönemi içerisinde ise %45 kazanç vaat edildi. Sisteme yeni katılım sağlayan kişilere de yine aynı şekilde %25 oranında gelir garantisi verildi. Kısa süre içerisinde yatırımcısı çığ gibi büyüyen sisteme binlerce vatandaş para yatırdı. Yatırım sonrasında işlerini büyüten firma yetkilileri, genel merkezini geçen ocak ayı içerisinde Kayseri’den İstanbul’a taşıdı. Yeni gelenlerin parası ile ilk giriş yapanların parasının ödenmesine dayalı bir şekilde çalıştığı anlaşılan sistem birkaç ay içerisinde çöktü. Bunun üzerine paralarını alamayan yatırımcılara, soluğu Cumhuriyet savcılıklarına giderek Kenan Altun ile Hasan Özkan hakkında suç duyurusunda bulunarak aldı. Kayseri Cumhuriyet başsavcılığı bilişim suçları ile mücadele bürosu savcısı Yüksel Ertürk Bezgin tarafından Kenan Altun ile Hasan Özkan hakkında soruşturma başlatıldı.

 Hatay ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet başsavcılığı tarafından koordineli bir şekilde yürütülmekte olan soruşturma kapsamında şüpheli kişilerin tespit edilen evlerinde arama yapıldı. Evde bazı materyallere el konuldu. Soruşturma bağlamada şimdiye kadar Kayseri’de 2 kişinin savcılığa şikayette bulunduğu açıklanırken, şirket yetkilisi iki şüpheliyi yakalamak çalışmaları ise sürüyor. Olay ile ilgili soruşturma sürerken, konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandığında sıcağı sıcağına finans365.com farkı ile öğrenebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP