DOLAR

32,3151

0.2%
EURO

35,1206

-0.04%
ALTIN(gr)

2.293,75

0,73%
BİST 100

%
Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Konuştu, Bitcoin Düşüşe Geçti!

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Konuştu, Bitcoin Düşüşe Geçti!

Alınan bir son dakika haberine göre Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamada, ‘enflasyonun artık geçici olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Konuştu, Bitcoin Düşüşe Geçti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere kripto para piyasasında alım satım işlemlerine tabi tutulan pek çok kripto paralar ile geleneksel piyasalar, federal rezerv başkanı Jerome Powell tarafından yapılan enflasyon açıklamaları sebebiyle düşüşe geçti.

 Enflasyondaki sorun ‘geçici’ değil

Amerikan Merkez Bankası başkanı dün, ABD senatosunda gerçekleştirmiş olduğu açıklamada, enflasyonun artık geçici bir şekilde ele alınmaması gerektiğini söyledi. Öncü kripto para birimi Bitcoin ise bu açıklamaların sonrasında %5 oranında değer kaybı yaşayarak, 56 bin 200 dolardan alıcı buldu.

 Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada:

“Geçici kelimesini ya da kavramını, daha çok yüksek enflasyon kalıcı bir iz bırakmayacağı zamanlarda kullanma eğilimindeyiz. Ancak sanırım artık bu kelimeyi bir kenara bırakıp ne demek istediğimizi daha açık bir şekilde açıklamaya çalışmak için iyi bir zaman. Yüksek enflasyon ile ilgili ya da riskler son derece arttı.”

İfadelerine yer verdi.

 Amiral kripto Bitcoin, geleneksel piyasaları takip etti

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) enflasyon rakamları ile ilgili yapmış olduğu açıklamaların hemen sonrasında hisse senedi piyasalarında art arda düşüş haberleri gelmeye başladı. Diğer taraftan Bitcoin, yaşamış olduğu değer kaybının sonrasında bu haber makalesinin kaleme alındığı saatlerde bir nebze olsun toparlamaya çalıştı. Lider kripto para birimi Bitcoin, şu anda 57 bin 044 dolar seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

 Bitcoin kripto para birimi, genel itibarıyla geleneksel piyasalardan ‘bağımsız’ bir şekilde ele alınmasına rağmen; Amerikan Merkez Bankası başkanı tarafından yapılan enflasyon yorumlarının sonrasında hisse senetleri ile beraber düşüşe geçti. Bu durum aslında kripto para biriminin 2020 senesinin mart ayı içerisindeki covid-19 kaynaklı piyasa çöküşünden itibaren gözlemlendiği gibi geleneksel borsalar ile ilişkisinin devam ettiğinin bir işareti olarak değerlendiriliyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP