DOLAR

32,3165

0.19%
EURO

35,1169

-0.07%
ALTIN(gr)

2.278,93

0,08%
BİST 100

%
Kripto Para Borsası MonoX Finance’ye Siber Saldırı Düzenlendi: 31 Milyon Dolar Çalındı
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Kripto Para Borsası MonoX Finance’ye Siber Saldırı Düzenlendi: 31 Milyon Dolar Çalındı

Kripto Para Borsası MonoX Finance’ye Siber Saldırı Düzenlendi: 31 Milyon Dolar Çalındı

Hackerlar, şimdi de kripto para borsalarına dadandı. DeFi platformlarından ( Merkezsiz finans sistemi) MonoX Finance’de bulunan açığı kullanan hackerlar, 31 milyon dolarlık vurgun yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Kripto Para Borsası MonoX Finance’ye Siber Saldırı Düzenlendi: 31 Milyon Dolar Çalındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DeFİ olarak tanımlanan (Merkezi Finans sistemi) uygulamalarından monox finance borsasında bulunan bir açığı kullanan hackerlerin, gerçekleştirdikleri 31 milyon dolarlık vurgun,  bundan sonra benzer olayları örnek olmasından çekiniliyor.

 Çalınan Paradan 1 Milyon Dolar Geri Kurtarıldı

Şirket tarafından; hackerlar tarafından vurgun sonrasında çalınan 31 milyon doların, 1 milyon dolarını geri kurtarıldığı açıklandı. Güvenlik ihtimallerinin görüldüğü merkezsiz finans sistemi projelerdeki toplam zararın ise 12 milyar dolar olduğunu söyledi.

Sözleşme Hataları Sebebiyle Hacklendi

Monox adıyla tanınan borsaların, akıllı sözleşme taslaklarında meydana gelen bir hata sebebiyle beklendiği açıklandı. İmzalanan sözleşmede bulunan hata sebebiyle firmanın Monox ismindeki kripto paraların değeri değiştirildi. Normalinde çok daha fazla değer atfedilen tokenlar ile diğer bahsi geçen projelerin tokenları daha az maliyetle satın alındı.

 12 Milyar Dolarlık Kayıp

Monox, hacker saldırısına uğrayan ilk merkezi bulunmayan finans sistemi platformu değil elbette ve muhtemelen son da olmayacak gibi görünüyor. Ekim ayı içerisinde bir başka merkezi bulunmayan finans sistemi platformu olarak bilinen İndexed Finance’te 16 milyon dolarlık bir vurgun yapıldığı ortaya çıkmıştı. Blok-zincir platformu eliptic tarafından yapılan araştırmaya göre merkezi bulunmayan finans sistemi protokolleri, sahtecilik ve hırsızlık sebebiyle 12 milyar dolar zarara uğramış durumda. Bu zararın ise 1,5 milyar doları 2022 senesinde çalınırken, 1, 5 doları ise 2021 senesi içerisinde vurgun sonrasında çalındı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP